Reklam
Reklam

Milletvekili Sürücü Gülistan Doku konusunu meclise taşıdı: Gülistan Doku’dan 3 yıldan fazla bir süredir haber alınamıyor

Milletvekili Sürücü Gülistan Doku konusunu meclise taşıdı: Gülistan Doku’dan 3 yıldan fazla bir süredir haber alınamıyor

Milletvekili Sürücü Gülistan Doku konusunu meclise taşıdı: Gülistan Doku’dan 3 yıldan fazla bir süredir haber alınamıyor
09 Ocak 2023 - 17:43
Reklam

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü ikinci sınıf öğrencisiyken kaybolan Gülistan Doku’dan 3 yıldan fazla bir süredir haber alınamıyor. 5 Ocak 2020’de kaybolan Gülistan Doku’ya dair herhangi bir haberin olmaması hem ailesi hem kamuoyu tarafından vicdan yaralayıcı ve adaletsiz bir durum olarak değerlendiriliyor. Ailesinin ve kamuoyunun gündeminden düşmeyen bu konuya dair birçok kez çağrılar yinelenmeye devam ediyor. Bu bağlamda Gülistan Doku’nun kaybolma süreci, sonrasında yaşananlar ve akıbetinin ortaya çıkartılması amacıyla Anayasa'nın 98. ve İç Tüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması için gereğini arz ve talep ederiz.
Ayşe SÜRÜCÜ
Şanlıurfa Milletvekili
 
 
GEREKÇE
 
Gülistan Doku 5 Ocak 2020’den beri kayıptır. Başta annesi, ablası ve kadınlar olmak üzere bütün bir kamuoyu uzun zamandır Gülistan’ın akıbetinin açığa çıkarılması, sorumluların yargılanması için mücadele etmekte ve her defasında seslerini duyuracak yetkili bir makam aramaktadır. Doku’nun telefonundan en son Uzunçayır Baraj Gölü üzerindeki Dinar Köprüsü yakınlarından sinyal alındığıgörülmüş ancak burada yapılan arama çalışmaları sonuçsuz kaldığı gerekçesi ile durdurulmuştur. Gülistan’ın intihar ettiği şüphesi ile Baraj Gölünde yapılan çalışmalarda Gülistan’ın bulunamamış olması intihar dışındaki ihtimalleri daha güçlü kılmıştır.
Gülistan Doku’nun akıbetinin hala ortaya çıkarılmamış olmasında Tunceli’de görev yapan bir polis memurunun oğlu olan Zaynal Abakarov’a dair etkili bir soruşturma yapılmaması kuşkusu yer almaktadır. Gülistan Doku’nun en son Zaynal Abakarov ile görüştüğü, bu görüşmeden sonra kendisine ulaşılamadığı ailesi ve arkadaşları tarafından dile getirilmiştir. İddialara göre soruşturma dosyasındaki tekşüpheli konumunda olan Zaynal Abarakov’un “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçuyla 15günde 1 imza atma şartı ve yurt dışı yasağıyla serbest bırakıldığı ancak Abarakov’un adlikontrol şartlarını yerine getirmediği ve adresinde bulunmadığıemniyet tutanaklarına yansımıştır. Bu durumun adlikaynaklarca Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildiği, kendisineulaşılamadığı için Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın adli kontrol talebinin 3 kez ayrıtarihlerde yazı yazdığı, Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğünü’nün ise 3 Ekim 2022’de  ZaynalAbarakov’a tebliği yazılı ve sözlü olarak aktarıldığı ifade edilmektedir. Ancak Doku’nunavukatı Ali Çimen kararın üzerinden 7 ay geçmesine rağmen hala kararın uygulanmadığınıbelirtmektedir.
Tunceli’de şehrin birçok noktasında MOBESE kameraları bulunmakta ve zaten küçük olan bu şehirde, şehrin neredeyse her anı emniyet güçleri tarafından gözlemlenmektedir. Gülistan Doku’nun HTS kayıtlarına ve MOBESE görüntülerine ulaşılamıyorolması, ailede ve kamuoyunda etkin bir soruşturma yürütülüp yürütülmediğine dair ciddi soru işaretleri bırakmaya devam etmektedir. Doku’nun akıbetinin üç yıldır ortaya çıkmamış olmasında soruşturma sürecinin şeffaf ve bütün yönleriyle araştırılmamış olmasının etkili olduğu ailesi ve avukatları tarafından da dile getirilmektedir.
Bu bağlamda üç yıldan fazla bir süredir kendisinden haber alınmayan Gülistan Doku’nun kaybolduğu süreci, sonrasında yaşanan gelişmelerive akıbetinin ortaya çıkartılmasının araştırılması amacıyla Anayasa'nın 98. ve İç Tüzüğün 104. ve 105. Maddeleri gereğince Meclis Araştırması için gereğini arz ve talep ederiz.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum