Reklam
Reklam

Şanlıurfa'da Sultanoğlu'na tepkiler devam ediyor

2016 yılında Karaman'da meydana gelen Ensar Vakasının olduğu dönemde Karaman Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve önce ki gün de Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Asım Sultanoğlu'na tepkiler devam ediyor.

Şanlıurfa'da Sultanoğlu'na tepkiler devam ediyor

2016 yılında Karaman'da meydana gelen Ensar Vakasının olduğu dönemde Karaman Milli Eğitim Müdürü olarak görev yapan ve önce ki gün de Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atanan Asım Sultanoğlu'na tepkiler devam ediyor.

Şanlıurfa'da Sultanoğlu'na tepkiler devam ediyor
08 Ağustos 2023 - 20:00
Reklam

Sultanoğlu'na son olarak Türkiye İşçi Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Halil İbrahim Şansal ve yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Şanlıurfa İl Milli Eğitim Binası önünde bir basın açıklaması yaparak bu atamaya tepki gösterdiler.

 

İlimiz Şanlıurfa’da ağustos ayının başında İl Milli Eğitim Müdürlüğüne gerçekleşecek atama hakkında birtakım dedikodular çıkmış sadece çıkan dedikodular bile Urfalıların ve bütün ülkenin tepkisini çekmiştir. Zaman içerisinde ortaya çıkan dedikoduların akıl almaz bir şekilde gerçek olduğunu ve sübut bulduğunu gördük. İl müdürlüğü resmi Twitter hesabından 7 Ağustos tarihinde paylaştığı gönderide Ensar vakfına bağlı yurtlarda gerçekleşen tecavüz olayıyla ilgili gerçekleştirilen soruşturmada adı geçen 3 isimden biri olan Asım Sultanoğlu’nun göreve başladığını duyurdu.

 

Peki kimdir Asım Sultanoğlu? Karaman'da 2016 yılında 45 erkek çocuğun cinsel istismara maruz bırakılmasıyla ilgili açılan Ensar Vakfı Davası’nda hakkında soruşturma açılan 3 yöneticiden birisidir. Çocukları istismar eden ve 508 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Muharrem Büyüktürk ile yurtta birlikte fotoğraf çekildiği ortaya çıkmıştı. Sultanoğlu, 9 Mayıs 2014'te "KAİMDER yurdumuzdaki öğrencilerle sohbete geldik. Maşallah çocuklar pırlanta" yazarak fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşmıştı.

 

Karaman Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu'nun, Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Ensar ve KAİMDER'e ait yurtlara dair" müzekkere cevabında, "İlimizde KAİMDER ya da Ensar Vakfı'na bağlı ev ya da yurt bulunmamaktadır" yanıtını verdiği ve savcılığa yalan beyanda bulunduğu ortaya çıkmıştı. 2019 yılında olaydan 4,5 yıl sonra Sultanoğlu ve iki idareciye soruşturma izni verildi. Ancak aradan geçen zamanda henüz soruşturma ile ilgili bir ilerleme sağlanamadı.

 

Karaman'da Ensar Vakfı skandalı sonrasında Sultanoğlu, Maraş Milli Eğitim Müdürü olarak atandı fakat halkın "Ensar ile ilişki olan birinin buraya gelmesini istemiyoruz" tepkilerinin ardından atama kararı iptal edildi. Sultanoğlu, bu olayın ardından önce Bursa İl Milli Eğitim Müdürü olarak atandı. 2021 yılında Antalya’ya atanması tepkiler ile engellenen Sultanoğlu, sonra da Milli Eğitim Bakanlığı’nda müşavirliğe terfi ettirildi.

 

Öyle bir isim ki halk nezdinde hak ettiği cevap verildikçe terfi ettiriliyor, il müdürlüklerinin başına getirilmek isteniyor. Buradan Milli Eğitim Bakanlığına ve Şanlıurfa Valiliğine çağrıda bulunuyoruz. Derhal bu atamayı iptal edin. Çocuklarımızı tarikat yurtlarında alçakça hisler ile istismar eden kişilere yakınlığı ile gündeme gelen bu kişinin il müdürü olarak şehrimizde bulunmasına ne halkımızın tahammülü var ne de bizim. TİP Şanlıurfa İl Örgütü olarak bu skandal atamanın ve iptal sürecinin sonuna kadar takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz. Şanlıurfa sahipsiz değildir. TİP VAR BİZ VARIZ, BURADAYIZ BURADA OLMAYA DA DEVAM EDECEĞİZ.

Kaynak: kulis.tv

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mustafa
    9 ay önce
    Bir kaç Çapulcunun yaptığı haberler i yiye alıyorum. Müdürümüz gayet çalışkandır. Solcu Koministler patlasada sorun yok