Reklam
Reklam

Şanlıurfa Neşeerberk Anaokulu yenilikler ile fark yaratmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Neşe Erberk Anaokulu müdürü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Şanlıurfa Neşeerberk Anaokulu yenilikler ile fark yaratmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Neşe Erberk Anaokulu müdürü yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Şanlıurfa Neşeerberk Anaokulu yenilikler ile fark yaratmaya devam ediyor.
01 Eylül 2022 - 21:45
Reklam

HEMŞİRE : 

Anaokulumuzda bulunan revirde  hemşiremiz  EMİNE HANIM gün boyu öğrencilerimizin sağlığı ve meydana gelebilecek yaralanmalarda ilk müdahaleyi yapmak üzere hazır bulunmakta ve okul saatleri içinde olabilecek kazalarda ilk yardım yapmak, okul müdürü ve aileye haber vermek, gerekli durumda hastaneye götürme,acil durum sağlık hizmeti vermektedir.


BESLENME UZMANI:

Öğrencilerin okul başarısı ve büyüme ve gelişmeleri, sağlıklı beslenme ile içiçe olan durumlardır. Okul çağı döneminde, öğrencilerin bedensel ve zihinsel gelişimlerini en iyi şekilde tamamlamalarına ve ileriki yaşlarda sağlıklı beslenme alışkanlıkları kazanmalarına destek olmak gerekir.

Öğrencilere temel beslenme bilgilerinin verilmesi, öğrenilen bilgilerin davranışa dönüştürülmesi, yanlış beslenme alışkanlıklarına zamanında müdahale edilmesi ve beslenme davranışları ile örnek olma konusunda okul diyetisyenimiz DEVRAN Hanım ögrencilerimize destek olacaktır.


REHBERLİK SERVİSİ :

Bireyi tanıma hizmetleri ile öğrencilerimizi yakından tanımak, kendilerini tanımalarına yardımcı olmak,

Her birey biriciktir fikri ile tüm öğrencilerimizin ihtiyaç duyduğu farklı gelişim alanlarını destekleyici rehberlik faaliyetlerinde bulunmak,

İhtiyaçlarının farkına varma, kendini yönetebilme,  becerisini kazandırma çalışmaları yapmak,

- Doğru iletişim becerilerini kazandırma, okula uyum, arkadaşlık ilişkileri, doğru davranış geliştirme, sorun çözebilme, yaratıcı düşünebilme becerilerinin kazandırılması için yol gösterici olmak,

- Öğrencinin "kendini gerçekleştirmesine" destek olmak,

- Velilerin ve öğretmenlerin ihtiyaç duydukları alanlarda onlara yönelik yönlendirici rehberlik faaliyetlerinde bulunmak adına okul PSİKOLOGUMUZ ARYA Hanim destek olacaktır.


MATHAZONE , 

Okul öncesi adı verilen ve okula yeni başlayan 0-7 yaş arasındaki çocukların öğrenme psikolojisine uygun olarak hazırlanmış bir matematik eğitim programıdır. 
Mathazone çocuklar için matematiği korktukları bir kabus olmaktan çıkarıp eğlenceli ve sevdikleri bir oyun haline getirmeyi amaçlar.
 Çocuk, Mathazone eğitim programında matematiği bir oyun halinde deneyimleyerek öğrenir.

Okul öncesi dönemde sağlanan matematik eğitimi, çocuğun betimleme, kıyaslama, eşitleme, sınıflama, örüntüleme, rakam tanıma ve yazma, sıralama, ölçme gibi konularda erken yaşlarda bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır. Öğrendiği bütün bu matematik kavramları onu okul hayatındaki matematiğe hazırlamasının yanı sıra günlük hayatında da matematiği kullanmaya teşvik edecektir. 
Okul öncesi dönemde erken yaşlarda matematik öğrenmeye başlayan çocuk okul hayatında ya da ilerleyen yaşlarda iş hayatında da matematik kavramlarını doğru şekilde kullanabilme becerisini kazanmasında Öğretmenimiz EDA Hanım destek olacaktır.

Kinder music 

0-7 yaş okul öncesi çocukların zihinsel, fiziksel, bilişsel ve duygusal yetilerinin müzik yoluyla gelişmesini ve performanslarını tümüyle kullanmalarını sağlamak ve  Özel metod ve tekniklerle çocukların zeka gelişimi, entellektüel kapasiteleri ve yeteneklerinin gelişimi temel alınarak, bilimsel yöntemler ve uygun programlarla zihni işlemek amacıyla müzik öğretmenimiz Melik Bey ögrencilerimize destek olacaktir.

Halk Oyunları

"Anaokulu çağındaki  çocuk grubu, halk oyunları sayesinde sağ ve sol ayak, sağa ve sola dönüş kavramını bu süreç içerisinde öğrenirler. Çocukların beyin ve kas koordinasyonlarının gelişmesine yardımcı olur. Çocuklarda özgüvenin oluşmasında halk oyunları dersinin etkisi büyüktür. Yapılan takım çalışmalarında içine kapanık ya da dikkati daha az olan çocukların sosyalleşmelerine yardımcı olmak icin ayrıca öğrencilerin estetik yönünü geliştirmek, yaratıcılık ve yeteneklerini dans etmek yolu ile geliştirmek, yerel, bölgesel, ulusal ve uluslararası dans kültürlerini tanımak, kişilik ve özgüven gelişimlerine katkı sağlamak icin Halk oyunları ögretmenimiz İBRAHİM Bey cocuklarimiza destek olacaktir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum