Kentte, afet sonrası hak sahiplerine verilen bazı konutların yüksek bedellerle üçüncü şahıslara satıldığı öne sürülüyor.
Vatandaşlar, bu durumun hem kamu kaynaklarının yanlış kullanımına hem de haksız kazanç elde edilmesine yol açtığını belirterek, yetkili kurumları göreve davet etti. Sosyal devlet anlayışıyla inşa edilen depremzede konutlarının ticari kazanç kapısına dönüşmemesi gerektiği vurgulandı.
Açıklamada, ilgili kurumların denetimlerini artırması, usulsüz satışların tespit edilerek gerekli yaptırımların uygulanması ve bu tür işlemlerin önüne geçecek kalıcı düzenlemelerin hayata geçirilmesi gerektiği ifade edildi.
Şanlıurfalı vatandaşlar, sürecin şeffaf bir şekilde yürütülmesini ve kamuoyunun detaylı olarak bilgilendirilmesini talep ediyor.
Yorumlar
Kalan Karakter: