Dusak, İsmail Öztürk ile yaptığı görüşmede, Şanlıurfa genelinde ihtiyaç duyulan hekim ve sağlık personeli eksikliklerini detaylı şekilde gündeme taşıdı.
Gerçekleşen görüşmede, artan nüfus, bölgesel hasta yoğunluğu ve sağlık hizmetlerindeki mevcut açıklar dikkate alınarak; hem merkezde hem de ilçelerde ihtiyaç duyulan pratisyen ve uzman hekim kadroları branş bazında sunuldu. Özellikle hematoloji, pediatrik hematoloji, medikal onkoloji ve gastroenteroloji gibi kritik alanlarda yaşanan eksikliklerin giderilmesi talep edildi.
Dusak, hemofili, çölyak, lösemi ve lenfoma gibi özellikli hastalık gruplarına hizmet veren branşlarda kadro yetersizliğinin ciddi bir sorun oluşturduğunu belirterek, bu alanların öncelikli olarak güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
Öte yandan, yapımı tamamlanmak üzere olan Şanlıurfa Şehir Hastanesi için planlanan hekim ve sağlık personeli dağılımı da toplantının önemli başlıkları arasında yer aldı. Hastanenin açılışıyla birlikte sağlık hizmetlerinde kapasitenin ciddi oranda artması bekleniyor.
Ayrıca, Mayıs ayının ilk haftasında yapılması planlanan 128. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü Kurası kapsamında gerçekleştirilecek atamalarla, Şanlıurfa’nın merkez ve ilçelerinde önemli ölçüde personel ihtiyacının karşılanacağı ifade edildi.
Milletvekili Dusak, sürecin yakından takip edileceğini belirterek, “Şanlıurfa’nın sağlık hizmetlerinde daha güçlü bir noktaya ulaşması için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz” mesajını verdi.
Yorumlar
Kalan Karakter: