Reklam
Reklam

Tatlıses ilkokulunda Mevlidi Nebevi haftası kutlandı

Hz. Muhammed'in doğum günü münasebetiyle tüm ülkede kutlamalar yapılırken, Şanlıurfa İbrahim Tatlıses ilkokulu da Mevlidi Nebevi haftasını unutmadı.

Tatlıses ilkokulunda Mevlidi Nebevi haftası kutlandı

Hz. Muhammed'in doğum günü münasebetiyle tüm ülkede kutlamalar yapılırken, Şanlıurfa İbrahim Tatlıses ilkokulu da Mevlidi Nebevi haftasını unutmadı.

 Tatlıses ilkokulunda Mevlidi Nebevi haftası kutlandı
03 Ekim 2023 - 15:48
Reklam

Büyük bir katılım ve coşkuyla Mevlidi Nebevi kutlaması yapan İbrahim Tatlıses ilkokulu müdürü Nurettin Toğun, açılışta yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Bizleri yoktan vareden, yaratılışta eş, dinde kardeş kılan, bize İslam nimetini bahşeden Yüce Mevla’ya sonsuz hamdü senalar olsun.
Yolumuzu aydınlatan bütün peygamberlere, özellikle kutlu doğumunu idrak etmekte olduğumuz Efendimiz Resülü Ekrem Muhammed Mustafa’ya salat ve selam olsun.
 Çok kıymetli Hanımefendi ve Beyefendiler Değerli öğretmen arkadaşlarım sevgili öğrenciler 
Okulumuzca Düzenlenen “kutlu doğum haftası” programımıza  hoş geldiniz der, saygılar sunarım.
20 Nisan 571 unutulmayan ve unutulmayacak olan bir tarih. Âlemin yeniden can bulduğu kutlu tarih. Müstesna bir zaman dilimi. Bugün 03 Ekim 2023. Aradan tam 1452 sene geçmiş. Biz Sevgili Peygamberimizi anıyor, hatırlıyoruz. Anmaktan öteye Onu ve getirdiği prensipleri anlamaya çalışıyoruz.
Şöyle ki: Yüce milletimiz tarihi geçmişinde uzun yıllardan bu yana Peygamberimizin doğumunu büyük bir coşku ile kutlamıştır. Bütün bu merasimlerde peygamberimiz anılmış ve onun her yönüyle anlatılmasına gayret gösterilmiştir.
Bizler; iyiyi kötüden ayırt etmeyi, birbirimizi sevmeyi, paylaşmayı, yardımlaşmayı, ahlakın güzelliklerini, dürüstlüğü, doğruluğu, erdemli bir davranışı, hoşgörünün en mükemmelini, insana saygının en yücesini, şefkat ve merhametin sınır tanımayan boyutunu, adaletin en güzel tatbikatını, güven duygusunu, birbirimizden emin olmayı, komşusu açken tok yatmamayı, kısaca her şeyin en iyisini ve en güzelini, o Rahmet Peygamberinin tebliğ, tavsiye ve uygulamalarından öğrendik. Hayatımızı anlamlı kılan değerlerimizi, dünya ve ahiret dengesini, insan onuruna uyan yaşama sanatını bizlere hep o gösterdi.
       Doğan oğlumuza Ahmet, Mehmet, Mustafa; kızımıza Gül ismini, ona sevgimizin bir nişanesi olarak biz verdik. Bahçemize, evimizdeki saksımıza rengârenk gülleri ona olan muhabbetimizden diktik. 
Sevgili Peygamberimiz Hazreti Muhammed Mustafa (SAV)’in kutlu doğumunun 1452. yıldönümünün, cennet vatanımızın huzur ve mutluluğuna, necip milletimizin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın hidayetine, Müslümanların da peygamber ahlâkına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz eder, hepinize teşekkür eder, saygılar sunarım."

YORUMLAR

  • 0 Yorum