Reklam
Reklam

Urfa Çalışma Grubu'ndan arsa satışlarıyla ilgili 'şeffaflık' vurgusu!

Son dönemde Şanlıurfa’da satılan arsalarla ilgili bir açıklama yapan Urfa Çalışma Grubu, satışlarla ilgili ‘şeffaflık’ ve ‘hesap verebilirlik’ vurgusu yaptı.

Urfa Çalışma Grubu'ndan arsa satışlarıyla ilgili 'şeffaflık' vurgusu!

Son dönemde Şanlıurfa’da satılan arsalarla ilgili bir açıklama yapan Urfa Çalışma Grubu, satışlarla ilgili ‘şeffaflık’ ve ‘hesap verebilirlik’ vurgusu yaptı.

Urfa Çalışma Grubu'ndan arsa satışlarıyla ilgili 'şeffaflık' vurgusu!
10 Haziran 2023 - 16:58
Reklam

Şanlıurfa hakkında fikir, bilgi ve çözümler sunmak için bir araya gelen Urfa Çalışma Grubu, organlarını yeniden belirledi.

Grup başkanlığına Prof. Dr. Ali Rıza Öztürkmen getirilen grup adına daha sonra bir basın açıklaması yapıldı.

Urfa Çalışma Grubu adına açıklama yapan İmar, Çevre, Şehircilik ve Kentlileşme Komisyonu Temsilcisi M. Selim Açar, son dönemde kentteki arsa satışlarına yönelik çekinceleri sıraladı.

'YAŞAM STANDARTLARI OLUMSUZ ETKİLENECEK'
Söz konusu satışların ileride ortaya çıkarabileceği sorunları aktaran Açar, bu satışlara dur denilmesi gerektiğini kaydetti. Satışlarla kentteki vatandaşların yaşam standartlarının olumsuz etkileneceğini vurgulayan Açar, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Bilindiği üzere ilimizde son zamanlarda kamu arazilerinin satışı ile ilgili birçok kurum yarış içine girmiş görünmektedir. Başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, TOKİ, Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı olmak üzere kamuya ait taşınmazların satışına diğer belediyelerimizin de ayak uydurduğunu, kaygı ile izliyoruz.

TOKİ’nin halkın kullanımına bırakılması gereken alanları ( eğitim, sağlık, spor, kültürel ve sosyal tesis alanları hatta teknik alt yapı alanları) kamunun kullanımını kısıtlayarak özel mülkiyete konu etmesi şehrimiz adına kabul edilebilir değildir. Hemşerilerimizin yaşam standartlarını olumsuz etkileyecek bu tür alım satımlara yetkililerce dur denilmelidir.

Ayrıca duruma Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ve belediyelerimizin kamu alanı satışları da eklenince, gelecekte bu şehirde ciddi kamulaştırma problemlerinin ortaya çıkacağı, çağdaş şehircilik normlarından uzak standart dışı bir şehircilik örneği teşkil edeceğini öngörüyoruz.

Bu noktada söz konusu durumun belediyelerimizin temel ilkeler kısmında belirttiği başta şeffaflık olmak üzere, sürdürülebilirlik, cevap verebilirlik ve hesap verebilirlik kısımlarına uymadığını, yapılan işlemlerin neticesinin yine temel ilkeler kısmındaki gizlilik ihlali ve müşteri odaklı olduğu intibaını oluşturduğunu değerli halkımızla paylaşıyor, özellikle belediyelerimizi yapılan satışlar hakkında şeffaf ve hesap verilebilir olmaya davet ediyoruz.

Şehrimizin kaynaklarının gelecek nesillere sağlıklı bir şekilde aktarılabilmesi, halkımızın yaşam alanlarının özel mülkiyete konu edilmemesi, kent rantının hemşerilerimiz için objektif bir şekilde kullanılması için, miras yedi evlat misali yapılan satışların durdurulması ve satılanlarında hangi hizmetlerde kullanıldığının şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılmasını istiyoruz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum