Reklam
Reklam

Urfalılar müjde: Kaşmer Dağı ile ilgili flaş karar!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde alınan kararla alt ve orta gelirli aileler için ilk etapta 2 bin 500 konutun yapılması için encümene yetki verilmesi mecliste görüşülerek karara bağlandı.

Urfalılar müjde: Kaşmer Dağı ile ilgili flaş karar!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde alınan kararla alt ve orta gelirli aileler için ilk etapta 2 bin 500 konutun yapılması için encümene yetki verilmesi mecliste görüşülerek karara bağlandı.

Urfalılar müjde: Kaşmer Dağı ile ilgili flaş karar!
14 Haziran 2022 - 17:34
Reklam

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı ikinci birleşim meclis toplantısı Başkan Vekili Ahmet Kaytan ve Meclis Üyelerinin katılımıyla Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantısında gerçekleşti.

Yoklama ve açılış konuşmalarının ardından gündem maddeleri arasından bulunan, Kuzey Şehit Konut Projesi kapsamında Aşık, Öğütçü (Kaşmer Dağı) bölgesinde alt ve orta gelirli aileler için ilk etapta yapılacak olan 2 bin 500 konut yapımı gündeme gelerek masaya yatırıldı.

“YETKİNİN VERİLMESİ ELZEM DİYE DÜŞÜNÜYORUM”
Encümene yetkinin elzem olduğunu söyleyen Başkan Vekili Ahmet Kaytan: “Bu konu da biraz daha geç kalmış bir pozisyonumuz var bir an önce kararları verip encümenimize, ilgili birimlere gerekli yetkiyi verip Toplu Konut İdaresi birlikte ve diğer yapılabilecek işlemlerin yürütülmesi için yetkinin verilmesi elzem diye düşünüyorum” dedi.

“TOKİ’YE VERMEYİ ÇOK MANTIKLI GÖRMÜYORUM”
Alanı TOKİ’ye vermeyi mantıklı bulmadığını söyleyen HDP Meclis Üyesi Bahri Yıldırım: “Kaşmer Dağında bir imar çalışması vardı 2 yıl sürdü ve imara açıldı da hali hazırda orada büyük bir şehir planlaması var geçen yıllara dönük. Burada 500 dönüm alanda konut yapmak için TOKİ’ye vermeyi çok mantıklı görmüyorum” ifadelerini kullandı.

“2 BİN 500 KONUT ÇOK BÜYÜK BİR PROJE”
2 bin 500 konutun çok büyük bir proje olduğunu söyleyen Saadet Partisi Grup Başkan Vekili Fırat Sultan: “2 bin 500 konut çok büyük bir proje bu yetkiyi aldıklarına göre ön görüşmeler yapmışlardır diye düşünüyorum çünkü Türkiye’de bu konutu sadece TOKİ yapabilir 2 bin 500 çok ciddi rakam” dedi.

“ORTA VE ALT GELİRLİ AİLELER İÇİN KONUT PROJESİ BAŞLATILACAK”
Encümene yetki verilmesiyle birlikte 500 dönümlük alanda orta ve alt gelirli aileler için konut projesi başlatılacağını söyleyen Kentsel Dönüşüm Dairesi Başkanı Aydın Aydemir: “2014 yılından belli Belediyemizin gündeminde olan bir alan. Alanda yaklaşık 5 bin dönümü Büyükşehir Belediyesinin kentsel dönüşüm ilan ettiği bölge geri kalan yaklaşık 5 bin dönümde TOKİ eliyle yapılması planlanan bir alandır. Belediyemize ait alanla ilgili yaşanan mülkiyet ve imar sorununu çözdük ve alanla ilgili konut projesini başlatalım diye talimat verdi Başkanımız. Alanda orta ve alt gelirli aileler için konut projesi başlatılacak. 4 etaba ayrılacak bu alanlar ilk etapta 500 dönüm üzerinde 12 bin 500 konut yapılacak geri kalan alanlarda etaplar halinde ilerleyecek” diye konuştu.

Gündem maddesi AK Parti, Saadet Partisi ve MHP meclis üyelerinin oy çoğunluğuyla kabul edildi.
Haber: Ahmet Durmuş/ UrFAnatik

YORUMLAR

  • 0 Yorum