Reklam
Reklam
Ak Parti Dönemi, Öncesi ve Yeni Bir Lider
Mehmet Emin KUŞ

Mehmet Emin KUŞ

Ak Parti Dönemi, Öncesi ve Yeni Bir Lider

04 Temmuz 2020 - 23:04

Ak Partinin yanlışlarından dolayı Ak partiye kızıp haklı olarak eleştiriyoruz. Ancak hakkını vermek gerekirse Ak parti öncesi, Ak parti döneminden iyi değildi. Bu notu düşmesek tarihi gerçeklik adına bir haksızlık olur. 

AK Parti'nin son iki dönemi, ilk iki döneminden çok daha kötü diye Ak partiyi eleştiriyoruz. Çünkü Ak parti son dönemlerinde önceki hükümetlerin yaptığı yanlışları fazlasıyla yapmaya başladı. İsraf, yolsuzluk, rüşvet, ihale, beceriksizlik, adam kayırma, baskı, farklılıkları kabul etmeme, ilk dönemlerinde yaptığı açılım ve demokratik insan hakları adımları yok sayarak tersi yönde hareket etme...vs.vs

Bunlar zaten eskidende vardı. Bu millet Ak partiyi bu baskı ve yolsuzlukları kaldırdı diye sevdi. Lakin geldiğimiz süreçte dönüp dolaşıp yine aynı yere geldik. İŞKUR üzerinden 6 aylık işçi alınırken bile torpil yapılırsa bu adil bir yönetim değildir.

Yıllardır kavga dövüş, hergün basında yer alan haberlerle gündeme gelen, yüzlerce dosya ile hükümetin en üst kademesinde şikayet edilen bir DEDAŞ hakkında bir düzenleme yapmayan, bir yaptırım uygulamayan hükümetin kafalarda soru işareti bırakmaması mümkün değildir. 

Esasen eşyanın tabiatında vardır. Miadını dolduran herşey ve her oluşum, bozulmaya mahkumdur. Ki 2002 yılında kurulan ve yola çıkan Ak partinin ilk kadrosundan yanlış değilsem bugün sadece cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kalmıştır. Diğer kurucuların hepsiyle yol ayrımına geldiler ve ayrıldılar. Şu haklı veya bu haklı ayrı bir konu ancak bu da gösteriyor ki zamanla herşey özünü kaybediyor. 

Yine de, şahsen Ak partinin ülkemize çok şey kazandırdığına inanıyorum. Ancak son zamanlarda geriye doğru gittiğini de inkar edemeyiz. Her zaman taze kan, yeni yüzler hareket ve bereket getirir. Önümüzdeki seçimlerin renkli geçeceğini şimdiden söyleyebiliriz, lakin henüz Recep Tayyip Erdoğan'ın karizmasını çizecek ve onu siyaset sahnesinden indirebilecek potansiyele sahip bir liderin olmadığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Yapılan tüm anketlerde cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halen zirvede ve rakipsiz olduğu apaçık ortada... Vesselam... 

YORUMLAR

  • 0 Yorum