Reklam
Reklam
Kendilerini Dev Aynasında Görenler Aslında Cücedir
Mehmet Emin KUŞ

Mehmet Emin KUŞ

Kendilerini Dev Aynasında Görenler Aslında Cücedir

28 Ağustos 2019 - 10:26


Şeytanlık yapanlar, taşlanmayı da göze almalıdır. Kusura bakarlarsa da baksınlar. (Halil Orhan Aslan)

Kibir, şeytanın en büyük özelliğidir. Şeytan kibrinden dolayı lanetlendi çünkü kendini üstün gördü. Mütevazılık yüceliktir. Kibir ve kendini üstün görme psikolojisi, alçaklıktır.

Bazı yazarçizerlere bakıyorum, siz onlara yaşından, başından dolayı saygı gösteriyorsunuz. Onlar sanıyor ki en büyük kendileri… hakeza bazı STK başkanları da öyle, daha çok sahtekarlık yaparak, siyasetten uzak duruyormuş görüntüsü vererek parti dışında daha çok siyaset ve politika yaparak elde etmedikleri rant yok. Adamlar her platformda var. Her taşın altından çıkarlar. Ağızları iyi laf yapar. Bu yüzden rantın en büyüğünü sağlarlar. Çünkü oyunu kuralına göre oynamasını bilirler.

Bu konuda uzmanlaşmış siyasetçilere de iki çift sözümüz var. Seçim zamanı melek, seçimden sonra şeytanı bile kandıran tipler her partide mevzilenirler. Özellikle parlayan, yüksek oy alan partilerde. 

Mesela şimdi yeni parti gündemde, (içinde düzgün insanlar var, onlara saygımız vardır.) bakıyorum şimdiden menfaatperestler ve fırsatçılar mevzilenmeye başlamışlar. İnsanların dini duygularını, fakirliklerini kullanarak rant elde etmek, makam elde etmek için çabalıyorlar. Çoğu başarılı da oluyor.

Ağızlarından Allah, kitap, peygamber, din, iman…düşmez, ama Allah’ın yasakladığı iki yüzlülüğü, kibri, yalan ve dolanı, mal ve servet biriktirmeyi herkesten fazla bilirler ve uygularlar. Sahtekârlıkta zirve yapmış bu karaktersizler, “yüzde dost, kalpte hain”dirler.

Bazı pasif ve korkak gazeteciler de onlara meylederler ki onlar da beş kuruş etmez, gevşek insanlar. Efendi, mahcup, dürüst, saygılı olanları küçük gören o balondan şişme adı ve yaşı büyük, yürekleri küçük sahtekârlara yalakalık yaparak, dürüst insanları bir tarafa bırakırlar.

Oysa gerçekte büyüklük yaşta değildir. Bugün birinden 10 yıl erken doğmuşsanız, on yıl ondan önce öleceksiniz demektir (genel anlamda bu böyledir. bazen istisnalar olabilir.) senden 5-10 yıl sonra doğan suç işlemiş sayılmaz. Sırf yaşı büyük diye üstünlük olmaz. Üstünlük, adalet, vicdan, merhamet, tevazu ve dürüst olmakla olur. Fedakârlık ile olur. Fedakârlık yapmıyorsanız, büyüklük ve üstünlük taslama hakkınız yoktur.
Vitrine oynamakla, makamı mevkisi yüksek insanların iyi niyetinden faydalanarak onlarla bir araya gelmeniz, onlarla poz vermeniz, sizi üstün kılmaz. Kamuoyu kimin sahtekar, kimin efendi, mütevazı ve dürüst olduğunu her zaman bilir.

Kendini altın diye lanse edenlerin çoğu aslında tunç bile değil, bazıları demir, bazıları bakır, bazıları da ‘TENEKEDİR.’

Kur’an’da ‘Tekasür psikolojisi” vardır. Tekasür suresi, insanoğlunun nankörlüğünden, çıkarı uğruna yaptıklarından ve daha başka karakter özelliklerinden bahseden Adiyat suresinin devamı niteliğindedir.
Tekasür suresinde, insanların dünyadaki maddî varlık ve servetlerini (mal, mülk, evlât, makam, mevki, şöhret) zevk ve eğlence amacıyla arttırmak için yaptıkları girişimlerin dünyayı cehenneme çevireceği açıklanmakta, bu yanlış tutumların ve verilen tüm nimetlerin hesabının insana mutlaka sorulacağı bildirilmektedir.

Tekasür, aynı zamanda bir Surenin de adıdır Kur’an’da… çoklukla övünme, üstünlük taslama, enaniyet, kibir vs. bunların hepsi Tekasür psikolojisinin bir şubesidir ve şeytanın karakterlerindendir. Bu böyle biline…
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum