Reklam
Reklam
Uzaktan Eğitim ve Teknoloji
Mehmet Emin KUŞ

Mehmet Emin KUŞ

Uzaktan Eğitim ve Teknoloji

10 Şubat 2021 - 06:12

Eğitim kavramı yaşam boyu süren çok önemli bir etkinliktir. Eğitim süreci ilk çağlardan/insanlık tarihi ile birlikte sürekli olarak gelişim göstermiştir. Teknolojinin gelişim göstermesiyle birlikte, yeni bilgi ve iletişim teknolojileri eğitim sürecinde kullanılmıştır. Bu aynı zamanda eğitim sürecini de hızlandırmıştır, teknoloji...

Yani bir anlamda eğitim ve teknoloji ikisi birbirini hızlandıran, besleyen, kolaylaştıran ve tamamlayan ayrılmaz iki önemli faktördür.

Günümüzde pek çok problemin çözümünde/ çözümsüzlüğünde, eğitimin veya eğitimsizliğin etkili olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Pek çok çaba ve çözümün içinde bilişim teknolojisi, geleneksel araçlar arasından sıyrılarak öne çıkmayı başarmıştır. Öne çıkan bu teknolojiyle birlikte gelişen ve önemini giderek artıran yöntemlerden birisi de yer, zaman ve yaş sınırlaması olmayan uzaktan eğitimdir.

Uzaktan eğitimin önemini bu pandemi sürecinde daha iyi anladık diyebiliriz. Uzaktan eğitimin bundan sonra da eğitim hayatımızda önemli bir konum ve yer teşkil edeceği kaçınılmazdır. Ancak ne kadarı yüz yüze, ne kadarı uzaktan veya başka bir ifadeyle hangi alanlarda yüz yüze, hangi alanda uzaktan eğitim olacağı konusunda bir net bir şey söylemek henüz erken olabilir.

Ancak önümüzdeki yarım asırda (yüksek öğrenim için) artık birçok bölüm ve branşlarda yüz yüze eğitim yerine tümden uzaktan eğitime geçileceğini tahmin etmek zor bir ihtimal değildir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum