Reklam
Reklam
Müslüman Dinsizler Mi Türedi?
Yunus Çoban

Yunus Çoban

Müslüman Dinsizler Mi Türedi?

28 Temmuz 2019 - 17:27


 
tDin nedir? Her Cuma hoca efendi ‘"Allah katındaki tek din İslam’dır" Al-İmran 19" ayetini okurlar. Din nedir? Sorusunun cevabı nedir acaba? , Allah tarafından konulmuş bir kanundur. İnsanlara, yaratılış gayesini ve varoluş hikmetini bildirir. Yüce Rablerine karşı ne şekilde ibadete bulunacaklarını öğretir. İyi ve faydalı şeyler yapmaya sevk eder, zararlı işlerden de alıkoyar. Öyle de olmalı zaten. Eğer yaşantın kötülükten alıkoymuyorsa ve üstüne üstelik bilerek isteyerek ve hatta severek Allah’ın emir ve yasaklarını çiğniyorsan din nerde kaldı diye sormazlar mı adama. Hadi ben sormadım, Allah da sormaz mı? Sorar elbet…
Faiz yiyenler ancak şeytanın çarparak sersemlettiği kimse gibi kalkarlar. Bunun sebebi onların, "Alım satım da ancak faiz gibidir" demeleridir. Hâlbuki Allah alım satımı helâl, faizi ise haram kılmıştır. Artık kime Allah’tan bir öğüt erişir de faizciliği bırakırsa geçmişte yaptığı kendisine aittir, işi de Allah’a kalmıştır. Kim de yine faizciliğe dönerse işte bunlar orada devamlı kalmak üzere cehennemliklerdir. (Bakara/275)
Allah size, emanetleri mutlaka ehline vermenizi ve insanlar arasında hükmettiğiniz zaman adaletle hükmetmenizi emreder. Allah size ne güzel öğütler veriyor. Şüphesiz Allah her şeyi işitmekte, her şeyi görmektedir.(Nisa/40)
Elbette niyetim burayı Kuran-ı Kerim’den ayetlerle doldurmak değil. 144 bin 250 çalışanı ile ülkemizin gayri resmi avam tabakası gibi takılmalarından bahsetmek istiyorum. Faiz açık ve net bir şekilde haram olduğu apaçık ortadayken, adaletle hükmetmek birçok ayette geçerken peki diyanet ne yapıyor. Kendi internet sitesinden kredi kartıyla satış yapıyor, Kurban derisi toplayıp, Hac için milletin kredi çekmesini bekliyor. Hemen Hemen Cumhuriyetin varlığından beri din hizmeti yürüten diyanetin ülkeye faydalarına bakalım. O kadar güzel insanlara dini öğretiyor ki, koca paşalar, profesörler ve müdürler kendini aydın gören birçok insan, ilkokul mezunu veya ilkokul mezunu dahi olmayan muhteremlerin ağzından çıkan bir söze biat eder hale geldiler. Burada amacım kimseyi küçümsemek değil, lakin her şey meydan da, bu kadar adam neden işten atıldı. Belki de birçoğu din eğitimi almak adına, sohbete katılırım da bir şeyler öğrenirim diye gittiler. Onların sözlerini dinlediler. Hala da devam etmekte. Birçok cemaat ve vakıf bu gibi işlerle bizzat ilgileniyor. Medrese ve tekke açmada bir birleriyle yarışıyorlar. Neden mi? Çünkü bu ülkede din eğitimi verilmiyor. Boşluğu doldurmaya çalışıyorlar,hemde yıllardan beridir. Az buçuk din eğitimi alanların durumu ortada ne milli eğitimde doğru düzgün din eğitimi var nede diyanette. Eğer verilseydi Lut kavminin torunları ekranlara çıkmazdı, eğer din eğitimi verilseydi çocuklara tecavüz edilmezdi, eğer düzgün bir din eğitimi verseydiler, hırsızlık artmazdı, , eğer düzgün bir din eğitimi verseydiler zina serbest olmazdı. Unutmayın din insana gelmiştir. O zaman din eğitiminin ilk safhası olan, insan olmayı, insanca yaşamayı öğretmektir olduğunu bilir ve eğitimler öyle verilirdi. Sözüm ona diyanet işlerinin mantığını anlamış değilim. Kuran-ı Kerim de belirtilen hareketlerden sakınmak için ellerinden geleni yapıyorlar resmen. Resmi bir makam olmasına rağmen ülkede yaşanan olaylara resmi ağızdan yorum getirecekse Kuranı kerimi, hadisleri sünneti almasın diline, bir Türk dil kurumu gibi çalışsın mesela veya devlet denetleme kurumu gibi veya milli piyango gibi para kazanmanın yollarını bulsun. Ama Allah’ın ayetlerini ağızlarına alırken, peygamber efendimizin hadislerini ağızlarına alırken devlet adına almasın. Çünkü tezat oluşturuyor.

“Hüküm sadece Allah’a aittir. O size kendisinden başkasına ibadet etmemenizi emretmiştir. İşte dosdoğru din budur. Fakat insanların çoğu bilmezler.” (Yûsuf, 12/40)

“Hüküm ancak Allah’ındır. O hakkı anlatır ve O, doğru hüküm verenlerin en hayırlısıdır.”
(En’âm, 6/57)

“Hüküm veren Allah’tır. O’nun hükmünü bozacak kimse yoktur. Ve O hesabı çabuk görendir.” (Ra’d, 13/41) “Hüküm O’nundur ve O’na döndürüleceksiniz.” (Kasas, 28/70)

Yüce Allah ayetlerin de bunu diyor Peki diyanet ne diyor, kanun yapan millet ve hâkimiyet milletindir diyor. Okuttukları ve tabi olduklarını iddia ettikleri kitapla çelişmiyorlar mı? Arafta din yaşanmaz yaşatılamaz, ya yüzünü laik sistem devlete dön bırak bu işleri ya da Eğer inanıyorsan ve Allahtan başka kimseden korkmuyorsan çık Allah’ın yasakladığı şeyleri devlet nasıl ümmete serbest bırakır diye konuş.
Sözün özü din eğitimi adına ülkede birkaç kalem grup veya kuruluşların sayesinde dinimizin tam öğretilemediğini ve yüzden kendisine Müslüman gören bir sürüsü dinsiz türemiş durumunda. Rabbim çocuklarımızı ve bizleri Allah adıyla, din adıyla kandırmaya çalışanlardan korusun, Allah’ın emir ve yasaklarına uyanlardan eylesin. (Âmin)
 

YORUMLAR

  • 7 Yorum
  • Mahmut yıldız
    4 yıl önce
    Evet hocam geçen Karaköprü pastanesinde bu konu işlemiştik
  • Ibrahim akgül
    4 yıl önce
    Değerli bilgilerinizle bizi aydıntlattığınız için teşekür ediyorum hocam. Allah razı olsun. İnşlllah bu ülkede bir herkes kendi işini doğru yapacak şekilde şahit oluruz, Allah hidayete ulaştırsın..
  • Abdulrahman sorguç
    4 yıl önce
    Sayın hocam cok dogru demişsin biz kimin arkasinda namaz kılacaz peki!!
  • Yunus Çoban
    4 yıl önce
    Namaz kılmanın şartı farklı, din eğitiminden bahsediyorum, diyanet birini tayin etmese namaz kildiricak adam kalmaza geldik ya işte anlatmak istediğim bu Abdurrahman bey, dua ile kalın
  • Afgan özdamar
    4 yıl önce
    Kalemine yüreğine sağlık Allah razi olsun inşAllah
  • Mehmet dogan
    4 yıl önce
    Amin hocam Allah evlad-i fatihani musluman gorunen munafiklardan korusun.
  • halil kosovalı
    4 yıl önce
    rabim senin gibi bilge insanarin sayisini artirsin urfa cok ama cok geride kalmiş