Reklam
Reklam

Bakan İbrahim Yumaklı’nın İddiası: Çiftçi Memnun!

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın önergesine cevap veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun üreticiyi mağdur eden ürün alım politikasını görmezden gelerek, “Çiftçi memnun” iddiasında bulundu.

Bakan İbrahim Yumaklı’nın İddiası: Çiftçi Memnun!

CHP’li vekil Mahmut Tanal’ın önergesine cevap veren Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun üreticiyi mağdur eden ürün alım politikasını görmezden gelerek, “Çiftçi memnun” iddiasında bulundu.

Bakan İbrahim Yumaklı’nın İddiası: Çiftçi Memnun!
10 Eylül 2023 - 20:52
Reklam




CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO), hasat döneminden önce arpa, buğday ve mısır gibi hububat ürünlerinin alımı için gerekli planlamayı yapmaması nedeniyle çiftçilerin ağır bedeller ödemesi, TMO’nun ürün alım randevusundaki aksaklıklar, randevu sisteminin hiç açılmaması ya da alım randevusunun geç verilmesi, çiftçiden alınan ürünlerin ücretinin 30 günü de aşacak şekilde geç ödenmesi, ürün taban fiyatının düşük belirlenmesi gibi konularda Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunmuştu.

BAKAN YUMAKLI: ÇİFTÇİ MEMNUNİYETLE KARŞILADI
CHP’li Tanal’ın önergesindeki soruları kısmen cevaplandıran Bakan İbrahim Yumaklı, çiftçilerin TMO’nun uygulamalarından memnun olduğunu iddia etti. Bakan Yumaklı, “TMO’nun başta hububat ve bakliyat olmak üzere görev alanına giren ürün piyasalarını yakından takip ederek, piyasa regülasyonuna destek sağladığını” savundu.
TMO alım fiyatlarının tüm parametreler dikkate alınarak ürünlerin bu fiyatın üzerinde işlem görmesini tesis etmek amacıyla belirlenen bir eşik fiyat olduğunu belirten Yumaklı, üreticilerin bu fiyatların altında ürün satmasının önüne geçilmesinin amaçlandığını iddia ederken, “Açıklanan ürün alım fiyatları, üretimin sürdürebilirliği ve tüketiciye yansıması dikkate alınarak gerçekleştirilmektedir. Üreticilerimiz tarafından, TMO’nun açıkladığı hububat alım fiyatları memnuniyetle karşılanmıştır. TMO’ya teslim edilen ürün bedelleri, finansman planlaması ve önceden yapılan duyuru doğrultusunda 30 gün içerisinde üreticilerimize ödenmektedir” dedi.

BAKAN YUMAKLI, MAĞDURİYETİ GÖRMEZDEN GELDİ
TMO’nun alımlarının hasadın başladığı ilk andan itibaren ülke genelinde yoğun bir şekilde devam ettiğini ileri süren Bakan İbrahim Yumaklı, şöyle devam etti: “TMO alım randevu sisteminde, saatlik değil günlük randevu alınabilmektedir. Randevu tarihinde ürününü getiren üreticilerin işlemleri, işyerinde geliş sıralarına görev yapılmaktadır. Randevu gününde TMO’ya ürünlerini getiren üreticilerimizin ürünleri, teknik aksaklıklar olması dışında (elektrik kesintisi, teknik arıza vb.) aynı gün teslim alınmaktadır.”

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal’ın yönelttiği sorulara rağmen çiftçilerin yaşadığı mağduriyete değinmeyen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, önerge cevabını şu açıklamayla sürdürdü: “2022 yılında 510 olan alım noktası sayısı 603’e yükseltilmiş, iş yerlerinin günlük alım kapasiteleri azami seviyeye çıkartılmış, TMO iş yerlerinde çalışma süreleri 12 saatlik olacak şekilde artırılmıştır. İmkanlar dahilinde alım kapasitelerini artırmaya yönelik çalışmalar devam etmektedir. Üreticilerimiz tarafından ar edilen son ürün alınana kadar randevu verilerek alım faaliyetlerine devam edilecektir.”

TANAL’DAN BAKAN YUMAKLI’NIN AÇIKLAMASINA TEPKİ
CHP’li vekil Mahmut Tanal, Bakan İbrahim Yumaklı’nın, işine gelecek şekilde soru önergesini yanıtladığını belirtirken, Yumaklı’nın çiftçinin feryadını duymazdan gelerek, TMO’nun hububat alım politikası konusunda gerçeklikten uzak, toz pembe bir tablo çizdiğini söyledi.
 Özellikle Şanlıurfa’da çiftçilerin çektiği sıkıntılara bizzat şahit olduğunu dile getiren Tanal, “Çiftçinin kara gün dostu’ olarak lanse edilen TMO, arpa ve buğday taban fiyatlarını açıkladıktan sonra çiftçi, uzun süre TMO’nun ürün alım sistemine girerek randevu alamadı. Bu süreçte borcundan, nakit ihtiyacından dolayı bir an önce arpa ve buğdayını paraya çevirmek zorunda olan çiftçilerimiz, serbest piyasada daha düşük ücretle tüccarlara satış yaptı. Bizim tepkimiz üzerine TMO’nun randevu sistemindeki teknik aksaklıklar düzeltilse dahi bu sefer geç tarihlere çiftçiye randevu verildi. Bu yetmezmiş gibi ürününü TMO’ya satabilen çiftçilere, 30 günlük süre geçmesine rağmen ödemeler yapılmadı. Mesela Şanlıurfa için biz gündeme getirince apar topar düzeltme yoluna gittiler. Mısır taban fiyatının düşük belirlenmesi konusuna girmiyorum bile… Yanlış uygulamalarla, yanlış politikalarla çiftçinin serbest piyasada tüccarın insafına terkedilmesini görmezden gelen Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, TMO’nun çalışmalarına övgüler yağdırıyor. Bu durumu mağdur çiftçilerimizin, üreticilerimizin takdirine bırakıyorum” ifadelerini kullandı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum