Reklam
Reklam

Başarılı olan öğrencilere devlet desteği başlıyor!

81 ilde sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin çocuklarına destek ödemeleri başlıyor.

Başarılı olan öğrencilere devlet desteği başlıyor!

81 ilde sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin çocuklarına destek ödemeleri başlıyor.

Başarılı olan öğrencilere devlet desteği başlıyor!
21 Ocak 2023 - 17:43
Reklam


81 ilde sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerin çocuklarına destek ödemeleri başlıyor. Devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerine net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerine net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği verilecek.

 

Milyonlarca öğrenci bugün karnelerini aldı. Başarılı olan öğrenciler ise taktir ve teşekkür belgesi aldı. Dereceye giren öğrencilere yönelik devlet tarafından 81 ilde destek ödemeleri başlıyor.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer vermişti: 

 

"Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60'ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz. Ayrıca dört yıllık örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize aylık 100 lira destek ödemesi yapacağız.

 

YÖK'ün belirlediği dünyadaki ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan aynı kapsamdaki öğrencilerimize devletlerinin yanında olduğunu hissettirecek başarı destekleri sağlayacağız. Sosyal yardım alan hanelerdeki meslek lisesi mezunu öğrencilerimiz ile lise sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına atılacak gençlerimize de net asgari ücrete orantılı desteğimiz olacak. Yine aynı durumdaki ailelerimizin evlatlarından işe girmek için gereken merkezi sınavlar ile bilim, spor ve sanat yarışmalarına katılanların ihtiyaçlarını biz karşılayacağız.

 

Bütçe ayırdığımız Teşvik Programı'nda öğrencilerimize ve gençlerimize başarılar diliyorum. 1.5 milyar lira, detaylar Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından açıklanacak.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı açıklamada detayları şu şekilde açıkladı:

 

"İlkokul, ortaokul ve liselerde ilk 3'e girenlere , okulda ilk 5'e girenlere asgari ücretin yüzde 60'ına kadar verileceğini söyledi. 2023 yılında net asgari ücret 8507 lira olarak açıklandı. Buna göre hesaplama yapıldığında başarılı öğrencilere 5 bin 104 liralık destek ödemesi yapılacak."

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum