Reklam
Reklam

CHP’li Tanal, Ceylanpınar İçin Bakanlara Önerge Verdi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerindeki sorunlara ilişkin ilgili bakanları soru önergesi yağmuruna tutuyor. Tanal, bu kapsamda, Ceylanpınar ilçesinin sorunlarına dair de bakanların cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı’na çok sayıda soru önergesi sundu.

CHP’li Tanal, Ceylanpınar İçin Bakanlara Önerge Verdi

CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, Şanlıurfa il merkezi ve ilçelerindeki sorunlara ilişkin ilgili bakanları soru önergesi yağmuruna tutuyor. Tanal, bu kapsamda, Ceylanpınar ilçesinin sorunlarına dair de bakanların cevaplandırması talebiyle TBMM Başkanlığı’na çok sayıda soru önergesi sundu.

CHP’li Tanal, Ceylanpınar İçin Bakanlara Önerge Verdi
18 Eylül 2023 - 15:01
Reklam



CEYLANPINAR’IN TAPU SORUNU
Tanal, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki tarafından cevaplandırılası için Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede, Ceylanpınar ilçesindeki tapu ve kadastro sorununun bugüne kadar neden çözülemediğini, Ceylanpınar’daki taşınmazlara tapu tahsis edilmesi konusundaki çalışmalarını ne zaman hayata geçirileceğini, taşınmazı tapusuz olduğu için mağdur olan vatandaşların zararının nasıl giderileceğini sordu.

ALTYAPI, YOL, SU SORUNU…
Tanal ayrıca, Ceylanpınar’a bağlı kırsal mahallelerin altyapı eksikliği, yol ve temiz içme suyu sorununun çözümüne ilişkin bilgi talep etti.
Ceylanpınar’ın mezarlık sorununu da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’ye soran Tanal,Ceylanpınar Asri Mezarlığı’nın kapasitesinin arttırılması hususundaki çalışmaların neler olduğunu sorarken, “Bakanlığınız Ceylanpınar ilçesine yeni bir mezarlık alanı tahsis edecek midir?” sorusunu yöneltti.

TİGEM’İN NEDEN BÖLGEYE FAYDASI YOK?

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’ya yöneltti soru önergesinde ise Ceylanpınar ilçesindeki TİGEM İşletmesi’nin, yeterince denetlenmemesini, Ceylanpınar TİGEM İşletmesi’nin bölgede işsizliğin azaltılması ve verimliliğin arttırılması konusunda doğru şekilde değerlendirilmemesini sorguladı.
Bakan Yumaklı’ya yönelttiği bir başka soruda, Ceylanpınar’dan geçen ve “Antep Deresi” olarak bilinen derenin haşere ve sivrisinek yuvası haline geldiğine dikkat çeken Tanal, etrafa hastalık ve kötü koku yayan derenin ıslahının neden bugüne kadar tamamlanamadığını, Antep Deresi’nin ıslahına ve yenilenmesine ilişkin çalışmaların olup olmadığını sordu.

ÇİFTÇİNİN TARLASINA ŞERH KONULMASI SORUNU
Önergesinde, bölgede büyük bir sorun haline gelen çiftçilerin tarlalarına şerh konulması uygulamasına da yer veren Tanal, Bakan İbrahim Yumaklı’ya şu soruları yöneltti: “3083 sayılı Sulama Alanlarında Arazi Düzenlenmesine Dair Tarım Reformu Kanunu’nun 6, 11, 13. maddesi gereğince çiftçilerin tarlalarının üzerine şerh konulması uygulaması ne zaman son bulacaktır? Tarlasının üzerine şerh konulduğu için arazisini devredemeyen, kredi çekemeyen, devletten hibe alamayan Ceylanpınarlı çiftçilerin yaşadığı ekonomik mağduriyetler nasıl giderilecektir? Bu husus, aynı kanunun ‘Çiftçilerin desteklenmesi’ başlıklı 17. maddesine ve Anayasa’mızın ‘Tarım, hayvancılık ve bu üretim dallarında çalışanların desteklenmesi’başlıklı 45. maddesine aykırılık teşkil etmiyor mu?”

İNTERNET HİZMETİ AKSIYOR, YOL YAPILMIYOR
CHP’li vekil Mahmut Tanal, Ceylanpınar’da internet hizmetlerindeki aksamaları, merkezdeki mahallelere fiber altyapısının yapılmamasını, temeli uzun süre önce atılmış olan Ceylanpınar – Kızıltepe bağlantı yolunun tamamlanmamasını ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu’na sordu.

GÜMRÜK KAPISIYLA İLGİLİ SIKINTILAR
Tanal, Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a da Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nda yapılmakta olan ticari işlemlerin sürekli hale getirilip getirilmeyeceğini, bölgedeki ticari hayatın daha da gelişmesi için Bakanlığın hangi çalışmaları yürüteceğini, Ceylanpınar Gümrük Kapısı’nın yük ve yolcu geçişlerine açılıp açılmayacağını, bölgede ticari hayatın canlanması için Ceylanpınar’da çalışan tacirlere ve esnafa Gümrük Kapısı geçişlerinde ekonomik destekler sağlanıp sağlanmayacağını sordu.


CEYLANPINAR’A OSB NE ZAMAN KURULACAK?


CHP’li Tanal, Ceylanpınar ilçesineOrganize Sanayi Bölgesinin ne zaman kurulacağını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’a sordu.
UZMAN DOKTOR YETERSİZ, TIBBİ CİHAZ YOK 
Tanal, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya ise Ceylanpınar Devlet Hastanesi’ndeki uzman doktor yetersizliğini, MR cihazı başta olmak üzere tıbbi cihaz eksikliğini sordu. Uyuşturucu bağımlısı kişilere hangi tedavi imkanlarının sunulduğu konusunda Bakan Fahrettin Koca’dan bilgi talep eden Tanal, Ceylanpınar ilçe merkezinde atıl vaziyette bekleyen eski Ceylanpınar Devlet Hastanesi’nin durumunu da Bakan Koca’ya sordu.

DEDAŞ ZULMÜ
CHP Şanlıurfa Milletvekili Av. Mahmut Tanal, özel elektrik şirketi DEDAŞ’ın Şanlıurfa genelinde ve Ceylanpınar’da uyguladığı elektrik kesintilerini de Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a sordu. Tanal, “Bakanlığınız, Şanlıurfa’da artık kronik hale gelen elektrik kesintileri sorununu ne zaman çözecektir? Şanlıurfa’daki vatandaşlarımızın bugüne kadar yaşadığı zararlar nasıl ve ne zaman tazmin edilecektir?” diye sordu.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum