Reklam
Reklam

Hibya Haber Ajansı, Osman Şenkul ile yeniden yapılanıyor

Hibya Haber Ajansı (Hibya), uluslararası ve ekonomi haberciliğinin duayen ismi Osman Şenkul ile yeniden yapılanıyor.

Hibya Haber Ajansı, Osman Şenkul ile yeniden yapılanıyor

Hibya Haber Ajansı (Hibya), uluslararası ve ekonomi haberciliğinin duayen ismi Osman Şenkul ile yeniden yapılanıyor.

Hibya Haber Ajansı, Osman Şenkul ile yeniden yapılanıyor
07 Aralık 2023 - 18:34
Reklam

2019’dan bu yana doğru ve tarafsız haberciliği, okuyucu ile buluşturan Hibya Haber Ajansı 18 dilde yayını ve 22 haber ajansı ile kıtalar arası köprü kuruyor.  Alternatif haber kaynağı ve dağıtımcı, siyasallaşmamış tek haber ajansı olmasıyla ön plana çıkan Hibya; sektörden ve sadece basın emekçilerinden can buluyor.

Sadece kuruluş ilkeleri ile değil, aynı zamanda yönetimi ile de fark yaratan Hibya Haber Ajansı (Hibya), üst yönetiminde beklenen en önemli ismi, Osman Şenkul ile tamamlıyor. Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Bayer ve Uluslararası Genel Yayın Yönetmeni  Osman Şenkul ile çok daha güçlü, verimli ve aktif haberciliğe geçiyor.

Sahada duyurmaya hazırladığı uluslararası partner anlaşmaları ve francise yapılanması ile yerel medyayı korumaya amaçlayan Hibya Haber Ajansı (Hibya), ülke genelinde yeniden temsilcilik (franchise) yapılanmasını da yeniden başlatıyor.

Osman Şenkul Hakkında:

Doğduğu İzmit'te Atatürk İlkokulu'ndan mezun olduktan sonra, sırasıyla Darüşşafaka Lisesi, İzmit Endüstri Meslek Lisesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Mühendisliği Bölümü, Ortadoğu Teknik Üniversitesi İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü ve İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik ve Halkla İlişkiler Yüksekokulu ve İstanbul Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nda devam eden eğitiminin ardından, gazetecilik yaşamına 1983 yılında Dünya gazetesinde başladı.

Dünya Gazetesi'nin ardından sırasıyla Milliyet, Yeni Asır İstanbul ve Cumhuriyet gazetelerinde çalışan Şenkul, muhabir olarak 1993 yılında göreve başladığı Reuters Haber Ajansı Türkiye Bürosu'nda Haber Müdürlüğü ve Yazıişleri Müdürlüğü yaptı.

Reuters’in ardından Referans Gazetesi'nde yazı işleri müdürlüğü görevini üstlenen Şenkul, sonrasında Radikal Gazetesi'nde finans birimini kurarak yönetti. Şenkul, Radikal Gazetesi'nin ardından Doğan Haber Ajansı'nda (DHA) Ekonomi ve Dış Haberler servislerini kurup yönetti. Ekonomi Muhabirleri Derneği (EMD) İstanbul Şube Kurucu Başkanı olan Osman Şenkul, Çağdaş Gazeteciler Derneği ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesidir.

Sürekli Basın Kartı sahibi olan Şenkul'un Ölümün Efendileri, Dava Themis'e Havale, Parahistoria, Parahistoria Faiz, Ajans Haberciliği ve Hermes News And News Agency Journalism adlı kitapları bulunuyor.

“Bir kimsenin düşüncelerini konuşamaması esarettir.” Euripidis (M.Ö. 485-406)

YORUMLAR

  • 0 Yorum