Reklam
Reklam

Kılıç, 28 Şubat mağduruyum, Üniversiteyi birincilikle bitirdim

Hem eğitimci, hem STK yetkilisi olan İbrahim Halil Kılıç ile Hemofili derneğini konuştuk. Bir başarı öyküsünü kısaca yazdık. Birlikte okuyalım:  

Kılıç, 28 Şubat mağduruyum, Üniversiteyi birincilikle bitirdim

Hem eğitimci, hem STK yetkilisi olan İbrahim Halil Kılıç ile Hemofili derneğini konuştuk. Bir başarı öyküsünü kısaca yazdık. Birlikte okuyalım:  

Kılıç, 28 Şubat mağduruyum, Üniversiteyi birincilikle bitirdim
16 Ekim 2023 - 20:37
Reklam

Merhaba hocam kendinizi biraz tanıtır mısınız, İbrahim Halil Kılıç kimdir?

Adım: İbrahim Halil Kılıç
42 yaşındayım.
13 yıldır Evliyim ve 2 Çoçuk babasıyım.
İlkokulu Şehitlik İlkokulunda bitirdim. Ortaokul ve Liseyi İmam Hatipte bitirdim. Hayata zorluklarla başladım. Küçüklüğümden itibaren hem okuyup hem çalıştım. Dönemin maddi sıkıntıları ve maişet konusunda çok ama çok zorluklar yaşadım. En son 28 Şubatta çıkarılan yasa ile Kat sayı Mağduru oldum. Bu mağduriyet beni engellemekten çok çalışma noktasında beni kamçıladı. Bu şekilde Süleyman Demirel Üniversitesi Burdur Eğitim Fakültesi Fen Bilimleri Öğretmenliğini Kazandım. Üniversiteyi okurken hem üniversite içinde çalıştım hem okudum. O dönem ihtiyaçlarımı karşılamak adına her türlü ticari işi yaptım. İlimizden pasaj eşyaları alıp üniversiteyi okuduğum ilde sattım. Yani hayat hep bana zorluklarla başarı verdi. Kendi bölümümü birincilikle bitirdim. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1 yıl üniversitede araştırma görevlisi olarak çalıştım ve 2005 de 87. KPSS Puanı ile Şanlıurfa’ya öğretmen olarak atandım. Benim okuduğum bölümde atanmak baya zordur. Ama bu zorluğunda üstesinden gelmek kısmet oldu. 18 yıldır mesleğimi icra ediyorum. Hemofili hastalığı ile 2006 yılında tanıştım. 2008 yılında bu hastaların sorunları üzerine Şanlıurfa Hemofili Derneğini kurarak Hemofili hastalarının yaşam kalitesini artırmak ve sorunlarının çözümüne katkı sunmak amacıyla derneği Ali Yıldırım Başkanımız ve bazı hemofili hastarlarıyla birlikte kurduk. Halen derneğin 2. Başkanı olarak görev yapmaktayım.



Hemofili Derneğinin faaliyetleri nelerdir?
Hemofili hastalığı kronik bir rahatsızlık olup yaşam boyu sorunları olan bir hastalıktır. Tanım olarak Kanama bozukluğu olarak ifade edilmektedir. Zor bir hastalık ama gerekli tedavi ve önlemler alınırsa yaşam koşulları iyileştirilebilir. Biz Şanlıurfa Hemofili Derneği olarak hastaların ilaçların reçete edilmesi ve Yıllık sağlık kurulu raporu çıkarmaları ve faktör ilaçlarına erişimi noktasında her türlü sıkıntıya rağmen onlara kolaylıklar oluşturup kolay ve hızlı çözümler üretmeye çalışıyoruz.

Bu konuda ve her anlamda bana destek olan Dernek Başkanım Ali Yıldırım’a teşekkür ediyorum. Ali Beyin hayat hikayesi bir azim öyküsüdür. Herkese onunla tanışıp ondan hayat hikayesini dinlemesini tavsiye ederim.
Saygılarımla…

-İbrahim Halil hocam teşekkür ediyorum. Bize vakit ayırdınız.
-Mehmet Emin hocam urfaradikal.com haber sitesi olarak bize kendimizi anlatma imkanı verdiğiniz için ben teşekkür ediyorum. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum.
Röportaj: Mehmet Emin Kuş

 

YORUMLAR

  • 1 Yorum