Reklam
Reklam

Liyakat sahibi olanları seçin! Emin Yetim: Bu memlekette vallahi beş yıl boşuna gitti!

İYİ Parti GİK Üyesi Emin Yetim, “Bugün belediye başkanları seçiminde partilere bakmayın. Hangi belediye başkanı iyi çalışacaksa, liyakat sahibiyse, işi biliyorsa adaylardan, hangisi işi iyi biliyorsa, hangisi daha çok ilgiliyse onu seçelim” dedi.

Liyakat sahibi olanları seçin! Emin Yetim: Bu memlekette vallahi beş yıl boşuna gitti!

İYİ Parti GİK Üyesi Emin Yetim, “Bugün belediye başkanları seçiminde partilere bakmayın. Hangi belediye başkanı iyi çalışacaksa, liyakat sahibiyse, işi biliyorsa adaylardan, hangisi işi iyi biliyorsa, hangisi daha çok ilgiliyse onu seçelim” dedi.

08 Mart 2024 - 17:51
Reklam

İYİ Parti Haliliye Belediye Başkan Adayı Ali Eroğlu, toplantısında konuşan İYİ Parti GİK Üyesi Emin Yetim, sert açıklamalarda bulundu. 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak seçimlere ilişkin konuşan Yetim, Şanlıurfa’nın 5 yılının heba edildiğini öne sürdü.

 

Vatandaşlardan liyakat sahibi insanlara oy vermeleri çağrısında bulunan Yetim’in konuşmasının satırbaşları şöyle oldu:

 

“Önümüzde ekonomi olarak ülke genelinde ve Şanlıurfa'da ciddi anlamda sıkıntılar var.

 

Ve şehrimizin de ayrıca yerelde, belediyecilik anlamında çok ciddi sıkıntıları var. Hem geçmişten gelen hem de söz verilip de yapılmayan projeler var.

 

Şanlıurfa'da belediyecilik anlamında hizmet eksikliği vardır. Bundan dolayı ben kendim de Şanlıurfa'da hem bir işveren olarak, hem bir siyasetçi olarak, daha önceden de STK başkanlığı olarak görev yaptım.

 

Şanlıurfa'nın her sokağının her alanını bilmekteyim.

 

Şanlıurfa maalesef belediyecilik anlamında ciddi anlamda sıkıntı içerisinde, hiçbir hizmet yapılmamıştır.

 

Yanı başımızda Gaziantep diyorduk, yıllar önce ama şimdi Gaziantep değil.

 

Nizip Gaziantep'in bir ilçesi.

 

Nizip'le bile yarışamıyoruz.

 

Yarışamaz duruma gelmişiz Şanlıurfa Büyükşehir olarak.

 

Bunun sebebi belediye başkanları… İlçe belediye başkanları hizmet etmediklerinden, geldikleri görevlerinde kendi görevlerini yapmadıklarından, liyakatsiz kişiler seçildiğinden, işi bilmezler başa geldiğinden bugün maalesef Şanlıurfa’mız bir ilçeyle de yarışamaz duruma gelmiştir hizmet anlamında.

 

Allah'ın izniyle bu önümüzdeki 31 Mart seçiminde inanıyorum ki, Şanlıurfalı hemşerilerimiz liyakatli, işi bilen kişileri seçeceklerdir.

 

Çünkü bu belediye seçimi, genel seçim değildir.

 

Bu hükümeti belirleme seçimi değildir.

 

Milletvekili seçimi değildir.

 

Cumhurbaşkanı belirleme seçimi değildir.

 

Bu belediye başkanı belirleme seçimidir.

 

Kim daha iyi proje sunuyorsa, kim daha fazla liyakat sahibiyse onun seçilmesi gerekiyor.

 

Bundan dolayı da artık halkımız bilbordlarda kendi fotoğraflarını halka tanıtan belediye başkanı değil de işi bilen birisini seçer diye ümit ediyorum.

 

Ve inanıyorum ben hemşerilerime.

 

Yanı başımızda Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı var.

 

Şu anda bilbordların yüzde yetmişinde evet reklamlar var ama kendi fotoğrafı değil.

 

Kendi fotoğrafının reklamını yapmıyor.

 

Çünkü kendisini tanıdık. Fatma Şahin'in bilbordlarına baktık. Gaziantep'teydim geçen hafta.

 

Bilbordlarda yaptığı hizmetler, yaptığı projeleri tanıtıyor.

 

Halka sunmuş, reklam ediyor.

 

Bilbordlarda boy boy göstermiş fotoğrafları.

 

Bizim Urfa'da da maalesef artık bilbordlar yetmiyor.

 

Yeşil alanlar, yeşil alan diye ayrılan yerlerde de…

 

Hemen oraya pankartlar yapıştırılmış.

 

Koskocaman pankartlar neymiş?

 

400 proje yapacağız.

 

Halbuki biz bunu 2019’da gördük.

 

400 projeyle gireceğiz dedi.

 

Herhangi bir proje yok.

 

Bilbordları taktığı o yeşil alanının maalesef hiçbirisini de kendisi yapmamış.

 

Particilik yok belediyecilikte aslında.

 

‘BELEDİYE LİYAKAT İŞİDİR’
Belediye, hizmet işidir. Liyakat işidir. Liyakat sahibi insanların gelmesi gerekiyor.

 

Teknik iştir. Teknik insanların gelmesi gerekiyor. İşi bilen insanların gelmesi gerekiyor. Duruşu olan bir insanın gelmesi gerekiyor. Bir tweetle, iki tane tweetle, iki tane sosyal medya paylaşımıyla hemen o paylaşım yapan eleştiri kendisine eleştiren kişiye, araya birilerini koyup da kendisinin ayağına gidip de istedikleri illegal ya da legal ya da illegal olan işleri kendisine direktmen yapıp, kabul edip bu sırf o paylaşımı kaldırmak değildir.

 

Büyükşehir Belediye Başkanı, şehrin şehri eminidir.

 

Ona göre davranılması lazım.

 

Şehrimizin de ona göre seçmesi gerekiyor. Kesinlikle bir cumhurbaşkanı seçimi değil, bir başbakan seçimi değil, bir milletvekili seçimi değil.

 

Ben böyle düşünüyorum.

 

Biz de burada işvereniz.

 

Bin dört yüzle yakın bizim aile şirketlerinde personel çalıştırmaktayız.

 

HİZMET BİNASI
Bu memleketin çocuğuyuz. Bu memlekette doğup büyümüşüz. Bu şehir bizim, bu memleketimizi seviyoruz. Ondan dolayı yatırımlarımızı burada yapıyoruz. Hizmet etmeye de bundan sonra da memleketimize her anlamda hizmet etmeye devam edeceğiz. Ama memlekette hemşerilerinden özellikle ricam sizden de özellikle basın mensuplarından ricam bu memlekette hepimiz bu memlekette sahip çıkmanızı rica edeyim. Bugün belediye başkanları seçiminde partilere bakmayın. Hangi belediye başkanı iyi çalışacaksa, liyakat sahibiyse, işi biliyorsa adaylardan, hangisi işi iyi biliyorsa, hangisi daha çok ilgiliyse onu seçelim. Bu konuda en çok iş basın mensupları arkadaşlarım sizlere düşüyor. Yani bugün bu memlekette vallahi beş yıl boşuna gitti. Mevcut Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'le benim kendi şahsi hiçbir problemim yok. Hatta aram da iyidir.

 

Ama şahsı dört dörtlük bir insan olabilir, iyi bir insan olabilir. Ama liyakat bakımından çok eksik. Eski belediye binasının yerini yıkmış ki, yıkılması gerekmiyordu bana göre. Başka bir birime verilirdi. Başka bir ek bina olarak kiraladığı milyonlarca kira verdiği koşu meydanındaki yerin yerine o ek binayı fen işlerini oraya taşıyabilirdi.

 

GAP Vadisi dediğimiz üçüncü etap geçmiş Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yapıldı üçüncü etaba kadar. Orada dördüncü, beşinci, altıncı, yedinci, onuncu etaba kadar alan var yapılması gereken. Orayı yapardı ve kendi binasını yıkıp kiraya geçmezdi.

 

KIZILAY MEYDANI
Şu anda koskocaman bir binayı yıktık. Her günde gerçekten ben kendim utanıyorum. Ben kendim bir Urfalı olarak ben onun adına gerçekten utanıyorum. Sosyal medyada paylaşımda gördüğüm zaman gerçekten utanıyorum ya. Bin metrekarelik bir alan park yapmış. Her iki günde bir orayı ziyaret ediyor. İşte biz burayı yaptık. Onun yanında Kızılay binasını istimlak ederek 8 bin, tam net metrekaresini bilmiyorum ama 8 bin küsur metrekare Esentepe'de arsa vererek takas etti. Kızılay binasını yerine. Eski binasını zaten atıl durumda bir binaydı. Hepiniz biliyorsunuz yani o binayı. O binayı yıkarak bu binanın karşılığında Esentepe'de 8 bin küsur metrekare, tam net metrekaresi bilmiyorum ama 8 bin üstü diyebiliyorum, metrekare arsayla takas ediliyor. Şu anda Kızılay binasının karşılığında verdiği arsa, 8 bin metrekare ise bugün dönümü 50 milyondur. 50 milyon üzerinden hesapladığım zaman 400 milyon para eder. Kızılay'ın binasını hanginize 50 milyona verse alırsınız? Bu memlekette hiç kimse almaz. 50 milyona değil, 20 milyona almaz. Ama maalesef bizim bilgisiz belediye başkanımız, noter belediye başkanımız, büyükşehir belediye başkanımız kalkıp çok iyi bir iş yapmış gibi, çok iyi bir hizmet yapmış gibi, çok ucuza o binayı yıkmış, istimlak edip yıkmış gibi halka lanse ediyor, tanıtıyor o parkı, Kızılay'ın yerini. Ama benim vatandaşım oranın o Kızılay binasının yerinin, binasının, eski atıl binasının, 400 yüz milyon karşılığında istimlak edildiğini bilmiyor. Kimse bunu çıkıp söylemiyor.

 

 

 

DEVTEYŞTİ YOLU
Ondan sonra Devteyşti çevre yolundan ayrılan 30 metrelik bir bağlantı yolu Celalettin Güvenç başkanımız tarafından istimlak edilmeye başlanıp ve yolun yüzde 60’ı trafiğe açıldı o dönemde. Allah razı olsun kendisine. Teşekkür ediyoruz kendisine buradan Celalettin başkana.

 

Ondan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Nihal Çiftçi geldi. Nihal Çiftçi de onun bir kısmını yaptı. Çok az bir kısım kaldı. Yani tahminen bir yüzde 10-15’lik bir kısmı kaldı. Halbuki çok önemli bir yol. Bütün vatandaşın, halkın yolunu biliyorsunuz. Trafiğin ne kadar sıkıntılı olduğunu, tek bir ana yol ve o ana yolda ciddi anlamda sıkıntılı bir yol.

 

Kendiniz bir görüntü alsanız gerçekten çok basit bir yol. Hiç yol işi yapmayan insan bir de hiç mühendislik olmayan bir insan siz de gidip buranın vallahi yapımını 20 günde yaparsınız.Toplam yapımı 20 günde yapılacak bir yer. Ama 5 yıldır beyefendi tarafından daha halen o yol duruyor. Ama çileyi vatandaş çekiyor.Devteyşti  yolunu, Bağlarbaşı yolunun çilesini vatandaş çekiyor.Neymiş efendim? Çözümü nerede bulmuş biliyor musun Büyükşehir Belediye Başkanı?

 

Çözümü Devteyşti yolunda Bağlarbaşı yolunun ortasındaki refüjde bulmuş. Refüjün genişliği ne kadar biliyor musunuz? Bir buçuk metre. Bir buçuk metreyi kaldırarak buradan çözülebilir. Ya arkadaş, yan tarafta 30 metrelik yol var ya, bitmiş, yüzde 85’i bitmiş.Yüzde 15’i kalmış. 20 günlük bir iş.Bunu yapsana ya. 15 metrelik yolun ortasındaki refüjü kaldırıp da bir buçuk metre oradaki çoluk geçer, çocuk geçer yolun karşısına geçerler.Nerede duracak? Orta refüjü kaldırdık? Onu düşünen yok. Ben o oradaki vatandaşlardan da bir ricada bulunuyorum.

 

Beş yılda sizin 15-20 günlük bir yolunuzu ve bütün mahallenin bütün orada oturan insanların trafik sorununu çözecek yolu yap, beş yılda yapmayan bir adama bir daha nasıl oy versin?

 

SEL FELAKETİ
Bu Tayyip Erdoğan'ın seçimi değil. Bu Kılıçdaroğlu'nun seçimi değil. Cumhurbaşkanı seçimi değil. Bu belediye başkanı seçimi. Bu size hizmet edecek kişinin seçimi. Bu memlekete hizmet edecek insanın seçimi. Bunu siz değerli basın arkadaşlarımızla bunu halka anlatmanız lazım. Söylemeniz lazım. Bu görev size düşüyor. Yazıktır. Bu memleketimize yazıktır. Günahtır. Vallahi yazık, günahtır. Geçen yıl sel felaketi yaşadık.Yine bu mahallelerimiz yaşadı.Bir sürü insan öldü.Çıkıp evet 10-15 kişi öldü dediler. Ama öyle değil, yalan.Sadece benim akrabalarımdan 15 kişi öldü selde. Evet tamam, ona da dedik eyvallah.

 

Çıkıp herhangi bir açıklama yapmadık, cevap vermedik. Şunu yapmadık. Bunu yapmadık. Ya bir yıl önce sen bir sel felaketinden, kendi hemşerilerinden bir sürü insan kaybetmişsin. Bir sürü insanların malına zarar vermişsin. Orada oturanların çoğu da gariban. Bırak onu çözmeyi. O sene önlem alman gerekmiyor mu? Bir daha önümüzdeki kış gelecek diye önlem alman gerekmiyor mu? Gerekmiyor mu arkadaşlar? Gerekiyor. Ama adam hiçbir önlem almadı. Bu sene yağmur yağınca tekrardan o evler, o insanlar tekrardan sene mağdur kaldı. Mağdur oldunuz. Ya halen bu adam çıkıp utanmadan fotoğraflarını birbordlarda paylaşıyor. Bilbordlar yetmiyor kendisine. Köprülerin üstü yetmiyor kendisine.” Kaynak: Kulis TV

YORUMLAR

  • 0 Yorum