Reklam
Reklam

Miiletvekili Sürücü, aşı skandalını Meclise sordu

Miiletvekili Sürücü, aşı skandalını Meclise sordu

Miiletvekili Sürücü, aşı skandalını Meclise sordu
19 Nisan 2022 - 14:12
Reklam

 TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
 
 
Aşağıdaki sorularımın, Tarım Ve Orman  Bakanı Vahit KİRİŞÇİ tarafından Anayasa’nın 98 inci ve TBMM İçtüzüğü ’nün 96 ile 99 uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 
Ayşe SÜRÜCÜ
                                                                                             Şanlıurfa Milletvekili
 
Sığırlarda ilkbahar aylarında vurulan ve bakanlığın zorunlu aşılarından olan çiçek aşısına BVD virüsü karıştığı iddiaları basına yansımıştır. Çiçek aşısı ile birlikte vurulan BVD virüsü, büyükbaş hayvanları hastalandırarak öldürürken, aşı skandalının ülke hayvancılığında derin yaralar açmasından büyük endişe duymaktayız.
 
Söz konusu aşı skandalından dolayı aşırı derecede ishal ve solunum yetmezliğine neden olan ve acil kesilen hayvanların etleri antibiyotik tedavisi uygulanması ise insan sağlığı için tehlikeli görülmüyor ancak antibiyotik tedavisi uygulayıp da acil kesilen hayvanların etleri insan sağlığı için büyük tehlike oluşturuyor. Söz konusu BVD hastalığından dolayı acil kesilen hayvanlarda antibiyotik tedavisinin uygulanıp uygulanmadığının incelenmesi konusunda büyük bir soru işareti de bulunmaktadır.
 
Bu Bağlamda;
 
1.Aşılara BVD Virüsü karıştığı iddiası doğru mudur ?
2.Kaç hayvana virüslü aşı yapılmıştır ?
3.Konu hakkında açıklama yapacak mısınız ?
4.Kesilen hayvanların etlerinin akıbetini kamuoyuna açıklayacak mısınız ?
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum