Reklam
Reklam

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Pamuk dolandırıcılarını yakaladı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Pamuk dolandırıcılarını yakaladı

Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı Pamuk dolandırıcılarını yakaladı
02 Aralık 2022 - 11:29
Reklam

  1. Şanlıurfaİli Eyyübiye ilçesi 2. Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren (1) iplik fabrikası 22.11.2022 günü(27) ton ağırlığındaki (piyasa değeri yaklaşık 2.800.000 TL) pamuk ipliğinin nakliyesi için nakliyecilerle anlaşmıştır. Nakliyeci görünümündeki iki şahıs firmanın sevkiyat birimine 63 plakalı bir tır ve dorseyeait ruhsat belgesini ibraz ederek, belirtilen tıra (27) ton ağırlığındaki pamuk ipliğini yükleyerek Malatya iline götürmek üzere fabrikadan ayrılmışlardır. İki gün sonra malın teslim edilmediğini anlayan firma yetkilileri olayı Jandarmaya bildirerek şikâyetçi olmuşlardır. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) dedektifleri olayla ilgiliyaptığı araştırmada şüphelilerin firmaya başkasına aitsahte (kopya) plaka bilgisi vererek malı fabrikadan çıkardıkları anlaşılmıştır.Yapılan PTS incelemesinde şüpheli aracın yolda sahte plakalarını çıkartarak gerçek plakası olan 73 AAR 791 (çekici) ve 31 AAP 939 (dorse) plakaları ile Gaziantep iline giriş yaptığıtespit edilmiştir. Tespit edilen gerçek plakalar üzerinden yapılan araştırmada tırın Şanlıurfa ili Suruç İlçesinde kayıtlı olduğunun anlaşılması üzerine Jandarma ekipleri şüphelilerden S.K. ya ait adrese yaptığı baskında bahse konu tırı evinin önünde, kendisini ise evinde yakalamıştır. Şahsın olay günü kullanmış olduğu kıyafetler evinde yapılan aramada ele geçirilmiştir. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince soruşturmanın derinleştirilmesi üzerine şüphelilerin çalıntı malzemeyi Gaziantep ilinde ortakları tarafından kiralanan bir depoya taşıdıkları anlaşılmıştır. Şanlıurfaİl Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT dedektifleri 28.11.2022 günü Gaziantepilinde tespit edilen depoya yaptığı şok baskında olayın diğer şüphelilerinden M.D. ve A.D. isimli şahıslar üzerlerinde çok sayıda sahte ruhsat, kimlik, cep telefonu ve GSM hattı ile birlikte yakalanmışlardır. Olayda yakalanan şüphelilerin Şanlıurfa İli Suruç İlçe nüfusuna kayıtlı oldukları, farklı suçlardan sabıkaları olduğu tespit edilmiştir. Bahse konu çalıntı pamuk iplikleri ise depoya yapılan baskında ele geçirilmiştir. Olayın diğer şüpheliler A.G., M.G. ve M.K.isimlişahısları yakalama çalışmaları devam etmektedir.

  2. 2. Jandarma ekiplerince ele geçirilen çalıntı malzeme (27) ton iplik işletme yetkililerine teslim edilmiştir. Olayda yakalanan şüpheliler S.K, M.D. ve A.D. isimli şahıslar çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir. Olayla ilgili soruşturma devam etmektedir.

  3.  3. Şanlıurfa İl Jandarma Komutanlığı, yasalarınkendisine verdiği görev ve sorumlulukların gereği olarak, suç ve suçluya yönelik olarak gereken bütün önlemleri en y şekilde almakta, vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması için yürütülen çalışmaları aralıksız devametmektedir.
    Kamuoyuna saygı de duyurulur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum