Reklam
Reklam

Suruç Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi işçilerin yüzünü güldürdü

Suruç Belediyesi ve Belediye İş Sendikası (Belediye-İş) tarafından, Suruç Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan sürekli işçi personelini kapsayan, Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Suruç Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi işçilerin yüzünü güldürdü

Suruç Belediyesi ve Belediye İş Sendikası (Belediye-İş) tarafından, Suruç Belediyesi Personel Limited Şirketinde çalışan sürekli işçi personelini kapsayan, Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

Suruç Belediyesi’nde Toplu İş Sözleşmesi işçilerin yüzünü güldürdü
13 Aralık 2023 - 21:02
Reklam

 İmza törenine Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olan İbrahim Güneş, Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı  Adem Şiltak, Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Yıldız, Suruç Belediye Başkan Yardımcısı Askeri Karakuzu, İlgili birim Müdürleri ve Sendika yetkilileri katıldı.


Toplu İş Sözleşmesi imza töreninde konuşma yapan Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı  Adem Şiltak, Suruç Kaymakamımız ve  Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş’e teşekkür ederek; Günün şartlarını da ele aldığımızda, Türkiye geneline baktığımızda mükemmel bir sözleşmeye imza atacağız diye konuştu.
Belediye İş Sendikası Şanlıurfa Şube Başkanı  Adem Şiltak konuşmasında şunları ifade etti; “Sayın Başkan Vekilim değerli arkadaşlar sözlerime Belediye başkan vekilimize  binlerce defa teşekkür ederek başlamak istiyorum. Bu sözleşmenin Suruç Belediyemize işçi arkadaşlarımıza sendikamıza hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Şahsım, genel yönetim, sendikam, genel başkanım ve tüm işçi arkadaşlarım adına defalarca teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Başkan Vekili Güneş; “İşçiye hak ettiğini teslim edip, onu mutlu kılabilmek için elimizden geleni yapmalıyız”


Suruç Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İbrahim Güneş ise konuşmasında şunları ifade etti; “Biz insanımıza vatanımıza, milletimize, ülkemize baktığımız şiar edindiğimiz düstur bellidir. Önce ülkem ve milletim diye bakıyoruz. Milletimiz ne kadar rahat ederse, huzurlu olursa, insanımız ne kadar ekonomik refah payı yüksek olursa biz de o kadar mutlu olacağımızı, hele özellikle konu bizim mesai arkadaşlarımızsa daha da çok dikkat ettiğimiz herkes tarafından bilinmektedir.
Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana bu tür sözleşmelerin imzalanmasında, işçinin hakkının teslim edilmesinde gösterdiğimiz hassasiyeti tekrar belirtmek isterim. Çalışanlarımızın mutlu ve huzurlu olabilmesi için, almış oldukları ücretleri yaşanılabilir bir hayat sürdürebilmeleri için, çoluğuna çocuğuna ailesine hak ettiği tüm güveni verebilmesi için, İnşallah sözleşmemizi imzalamış olacağız.

Biz memleketin kaynaklarının nasıl kullanılması gerektiğini, nasıl yönetilmesi gerektiğini göreve geldiğimiz günden beri icraatımız ile gösterdik.
Bugün ise çalışanımıza nasıl değer verilmesi gerektiğinin önemini vurguluyoruz. Kaynakları kullanırken vekilliğini yaptığımız belediyemizi yönetirken elbette ki israf etmiyoruz. Bunlara dikkat ediyoruz. Mümkün olduğunca bütün mal varlıklarımızı kıymetli kılmaya çalışıyoruz. Tasarrufu ve bütün yatırımı kendi kaynaklarımız üzerinden yapıyoruz ama asla çalışanlarımız üzerinden hiç yapmıyoruz. Onların haklarını teslim edebilmek için mümkün mertebe bütün ince ayrıntılarını düşünerek onları nasıl mutlu edebiliriz şu ana kadar,  bütün sendikacı arkadaşlarımızla yaptığımız görüşmelerde istedikleri tabloda ne varsa masaya yatırdık ve onları mutlu edecek bir düzeye getirdikten sonra da imzalama noktasına geldik. Bu sözleşmemizin memleketimize işçilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.



TOPLU İŞ SÖZLEŞMESİNDE NELER VAR;

Suruç Belediyesi ve Belediye İş Sendikası tarafından imza altına alınan yeni iş sözleşmesi ile 2024-2025-2026 yıllarını kapsamak üzere, Belediye’de Personel Limited Şirketi’nde çalışan sürekli işçi personelinin maaşı %110 zam yapılarak, 30 günlük de ek ikramiye verilmiş oldu.

Ayrıca yapılan yeni sözleşme ile enflasyon oranlarının üzerinde bir zam uygulanmış oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum