Reklam
Reklam

TÜBİTAK ile Harran Üniversitesi Arasında İşbirliği Çalışmaları Hız Kazandı

  Harran Üniversitesi,  son zamanlarda akademik anlamda bilimsel çalışmalarla ön plana çıkmaya başladı.

TÜBİTAK ile Harran Üniversitesi Arasında İşbirliği Çalışmaları Hız Kazandı

  Harran Üniversitesi,  son zamanlarda akademik anlamda bilimsel çalışmalarla ön plana çıkmaya başladı.

TÜBİTAK ile Harran Üniversitesi Arasında İşbirliği Çalışmaları Hız Kazandı
20 Aralık 2023 - 17:38
Reklam

Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nun göreve gelmesiyle TÜBİTAK projelerinde büyük artışlar gözlendi. Kısa dönem içinde TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programı Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek ile TÜBİTAK-ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı’nın katılımlarıyla çeşitli akademik programlar düzenlendi.

Şanlıurfa Teknokent ev sahipliğinde TÜBİTAK Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı (TEYDEB) Programları Tanıtım Semineri, TÜBİTAK TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek tarafından gerçekleştirildi.

TEYDEB Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Selçuk Selek, Osmanbey Yerleşkesi Mühendislik Fakültesi Salonunda gerçekleşen seminerde katılımcılara, TÜBİTAK’ın yürüttüğü destek programları hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.

Soru cevap eşliğinde devam eden programda Akademisyenler, TEYDEB proje süreçleri boyunca yaşadıkları problemleri Dr. Hasan Selçuk Selek ile birebir istişare ederek merak ettikleri soruların yanıtlarını bulma imkânına sahip oldu.

Program sonrasında Başkan Yardımcısı Selek, Şanlıurfa Teknokent’te yer alan firmaların da katılım sağladığı toplantıda girişimcilerle bir araya geldi.

Teknokent etkinlikleri kapsamında gerçekleşen seminere Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Şanlıurfa Teknokent Genel Müdürü Doç. Dr. Berkan Aydilek, GAP YENEV Müdürü Prof. Dr. M. Azmi Aktacir, ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi Serkan Elmas ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Diğer programda ise; “TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı  (ARDEB) Destek Programları Tanıtımı ve Yenilikleri Bilgilendirme Toplantısı” kapsamında TÜBİTAK-ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu’nu Rektörlük makamında ziyaret etti.
 
Ziyarette Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihat Denek, Prof. Dr. Abdulcenap Cevheri ile Prof. Dr. Ahmet İlyas ve Proje Geliştirme ve Danışma Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. SertanÇevik’de hazır bulundu.
 
Doç. Dr. Cengiz Arıcı bu yıl başvurusu yapılan ve kabul edilen projelerle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, üniversitenin gerçekleştirmiş olduğu başarılı grafiği değerlendirdi ve bu başarının artarak devam etmesini temenni etti.
 
Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu ise projeler konusunda belirlemiş oldukları stratejik planlar dahilinde hareket ettiklerini vurgulayarak, kısa sürede hedefledikleri TÜBİTAK proje kabul sayısına ulaştıklarını ancak bunun yeterli olmadığını ve yakın gelecekte gerek ulusal gerekse uluslararası alanda çok daha fazla projenin akademisyenlerimiz tarafından alınacağına inandığını ve bunun gerçekleşmesi için rektörlük olarak ne gerekiyorsa yapmakta kararlı olduklarını belirtti.
 
İkili görüşmenin ardından aktif TÜBİTAK proje yürütücüleriyle üniversite senato odasında toplantı gerçekleştirilerek dilek ve öneriler tartışıldı.
 
Rektörlük programın ardından Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda gerçekleşen programa geçildi. Programa, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, TÜBİTAK-ARDEB Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Cengiz Arıcı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nihat Denek, dekanlar, meslek yüksekokulu ile yüksekokulu müdürleri ve akademisyenler katıldı.
Doç. Dr. Cengiz Arıcı tarafından TÜBİTAK ARDEB Projeleri ve Yenilikler konu başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.
Akademisyenlerin yoğun ilgi gösterdiği sunum, soru-cevap kısmı ile son buldu. Programın sonunda HÜBTAM ve GAP YENEV’i gezen ve bu merkezler hakkında bilgi alan Doç. Dr. Cengiz Arıcı, Harran Üniversitesi’nin gerek bilimsel gerekse makine-teçhizat altyapısı bakımından oldukça güçlü olduğunu belirterek, elde edilen bu başarının tesadüf olmadığının önemli bir göstergesi olduğunu söyledi.
 
Son olarak da TÜBİTAK işbirliğinde çevrimiçi olarak “Ufuk-Avrupa Bilgi Günü” programlarında Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, Üniversitede gerçekleştirilen projeler hakkında katılımcılara bilgiler verdi.
Gerçekleştirilen etkinliğe 30 farklı üniversiteden akademisyenler katılım sağladı. Rektör Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, etkinlikte yaptığı açılış konuşmalarında ulusal projelerde elde ettikleri önemli başarıların ardından uluslararası proje programlarında da Harran Üniversitesi olarak görünür olmak istediklerini belirtti. Bunu başarabilecek potansiyelde çok sayıda akademisyenlerin olduğunu vurgulayan Rektör Güllüoğlu; “Hedeflerimizi yüksek tutuyoruz, belki de şimdiye kadar neredeyse hiç konuşulmayan Ufuk-Avrupa proje programlarında gerek koordinatör gerekse ortak olarak yer almak istiyoruz, bunun için kısa ve orta vadeli planlarımız hazır ve hedeflerimize emin adımlarla yürüyoruz” diye konuştu.
 
Harran Üniversitesi Proje Geliştirme ve Danışma Ofisi Koordinatörü Doç. Dr. Sertan Çevik’in moderatörlüğünü yaptığı etkinlikte TÜBİTAK konu uzmanları tarafından 14 başlıkta sunumlar gerçekleştirildi. Büyük ilgi gören sunumlar, soru-cevap kısmıyla son buldu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum