Reklam
Reklam
Benim Günüm Kutsal Beldelere Gidiştir
Mehmet İmre

Mehmet İmre

Benim Günüm Kutsal Beldelere Gidiştir

24 Haziran 2020 - 13:26

Kutsal beldeler başta Kâbe, Mescidi Nebevi, Mescidi Aksa ve diğer Camilerdir. Bu mekânlar insanın rahat edeceği, dünyadan el etek çekeceği, ibadetten haz ve lezzet alacağı, huzur mekânlarıdır. Allah her kese nasip etsin. İlk defa bir umre ziyareti yaptım. Onun hazzı hala dimağımdadır. Tekrar vuslat için can atıyorum. Kurban Bayramı yaklaşıyor. Kurban denilince hac akla gelir. Ülkemizden bu yıl 83.000 kişi hac yapmaya hak kazanmış. Pandemi hastalığı tüm sektörleri etkilediği gibi Dini İbadetleri de etkilemiştir. Şu an Kâbe ve Mescidi Nebevi kısmı kapalı Mescidi Aksa esaret altında, günler yaklaştı senelerdir hac ibadetini yerine getirmek için can atan hacı adayları gün sayıyor.
Hacca gidip gitmeme henüz kesin değil. Resmi olmamakla beraber Suudi Arabistan Hastalık nedeniyle 2020 de dışarıdan hiçbir Hacı almayacaklarını duyurdu. Gerekçe ise insanların sağlığını düşünmek, tedbir amaçlı, demek bu mekânlar Allah’ın emri ile bizden razı değil ki, bu işler başımıza gelmiş. 6 Ay önceden Hacılardan para alma, nemalandırma soru işareti ile doludur. Bu sene hac olmazsa para yatıranların parası iade edilecek mi? En önemlisi senelerdir beklemiş. Kura’da ismi çıkanların hakkı zayi olacak mı? Sorusu hep soruluyor. Takdiri ilahi ne ise o olacaktır. Kısmeti olan gider. Kapanan yollar açılır sabır, kadere iman ilkemiz olsun yeter. Zaten en az üç aya yakın dünyada tüm camiler kapalıydı, Tedbirleri almak bizden takdir ise Allahtan’dır. Çok kuvvetli mazerete binaen Milyonlarca Müslümanın Hac Farizasını yerine getirememesi, süt çocuğunun anasız kalması gibidir. Mevla görelim neyler neylerse güzel eyler inşallah.
Hac Mal ve bedenle yapılan bir ibadettir. Her yıl temsilen İslam ülkelerinden Milyonlarca Müslüman Hac yapar, Ümmet için dua ederler. Haccın manevi iklimi bambaşkadır. Olan bitenlerden ibret almak, günahlardan nadim olmak, günah semtlerine uğramamak ilkemiz olmalıdır. Bu günlerde babalar günleri kutlanıyor. Amaç gaye nedir bilmiyorum. Bu kadar günler, Babalar, Kadınlar, Anneler, göçler, sevgililer günleri bu kadar pompalamak nerden geliyor anlamış değilim. Babalar bir gün mü sevilir veya Anneler, yâda sevgililer. İslam’da sevgi evrenseldir. Mevsimlik değildir. Sevgi saygı her zaman olmalıdır. Bu günleri kutlamada günler gelmeden önce ekranlarda, sanal âlemde en çok öne çıkan şey bu günler için paketlerin, hediyeliklerin pompalanması reklamının çok yapılmasıdır. Demek bu günleri kutsamakla bazılarının gözü cebimizde yani sevgiden, saygıdan çok maddi yöne ağırlık veriliyor.
Babalar Anneler kadim direklerdir. İlahi emir onlara of bile demeyin buyuruyor. Anneler, babalar seviliyorsa neden kadim çınarların çoğu bakım ve huzur evlerinde, hem de  çocuk torun, dost, arkadaş hasreti ile… Yarım asırdır Irakta, Suriye’de, Afganistan’da, Filistin’de, Doğu Türkistan’da, Myanmar’da, dünyanın başka yerlerinde milyonlarca Babalar katledilmiş, bunların ölüm günleri neden kutlanmıyor. Kutlanan tüm günlerin çoğu batı patentlidir. Müslümanların öyle kutlanacak günleri var ki, hepsi unutulmuş, bu kadar mı dinden soğuma, soğutma olur. Hastalıktan dolayı Dünya bir buhran geçiriyor. Çarklar eskisi gibi dönmüyor. Hastalık sonrası dünya da çok değişim olacak deniyor. Mevcut sistemler kitleleri memnun etmedi ki, yenileri memnun etsin. Mevcut sistemler zengini zengin, fakiri ise fakir eden bir sistem ayni nakarat devam edecek.
Adaletin, adil paylaşımın olmadığı dünyada huzur olmaz. İnsanlığın tek kurtuluşu İslami ilkelerdir. Sayın Başkanda aynı vurguları yapıyor. İslam iktisadi gibi, İnsanı, emeği, önceleyen ilkeler gibi. Hastalıktan ötürü 5 bine yakın Müslüman kardeşimiz vefat etmiş, Hepsine Allah’tan rahmet diliyorum. Allah bir an önce bu musibeti def etsin. Serbestlik olsa da hastalık için tüm çabalara rağmen bir deva bulunamamış, önerilen önlemlere herkesin uyması hem insani hem de vicdani bir görevdir. Kötülüklerin, tabii afetlerin defi için samimi çalışanlara Allah yardım etsin. Benim en çok haz aldığım gün Din eksenli günlerdir. Bir gün gelir buda geçer yahu… Selamla Kalın Selamette Kalın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum