Reklam
Reklam
Camiler Islah Mekânlarıdır
Mehmet İmre

Mehmet İmre

Camiler Islah Mekânlarıdır

04 Ekim 2019 - 17:55

Müslümanlar Tevhit İnancı ile Müşrikler ise dünyalık ilimle ıslah olurlar. Müslümanların hem tevhit inancı hem de İlim yönü var ki, Islah olmamaları akıl dışıdır. İbadet mekânlarından Camiler Müslüman toplum için en büyük ıslah merkezleridir. Camilerimizde istenilen icra edilirse, toplum fertleri tüm olumsuzluklardan kurtulur. Günah bataklarından azat olur. Geçen hafta Cuma Namazını kıldığım Camide Hutbenin konusu Camiler haftasıydı. Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri arasında diyanetçe Camiler haftası olarak kutlanır. Vaazlar verilir, paneller düzenlenir konferanslar verilir. Her mahallemizde Cami var. Bu Camileri halk yapar. Camiler toplumun ortak malıdır. Camilerin sermayesi cemaattir. Caminin İmamı cemaati mıknatıs gibi camiye çekerse en büyük görevini yapmış olur. Camilerimiz çok olmakla beraber ne yazık ki çoğu zaman Camiler cemaatsizdir. Camiler sadece Namaz kılınan mekânlar olmamalı, Dinimizde sulhu salahlar Camilerde olur. Çoğu zaman Camilerde para toplanır. Toplanan paralar makbuzsuz olduğu için dedikodu ve fitneye sebep olmaktadır. Toplanan para ne kadar, nereye harcanmışsa cemaate anlatılırsa daha iyi olmaz mı?

Bazı Camilerin bitişiğinde taziye evleri var. Gerek belediyelerimiz gerekse Hayırsever İnsanlarımız taziye evlerine önem veriyor. Yapanlardan Allah razı olsun. Ancak bu taziye evlerinden yüklü paralar alınıyor. Niçin bu paralar alınıyor nereye harcanıyor? Bunun bilinmesi, denetlenmesi gerekir. Biz Camiler haftasını kutlarken, ilk Kıblemiz Mescidi AKSA Yahudi’nin çizmesi altında Selahaddin’i Eyyubiyi beklemekte O Selahaddin ki, bir zamanlar hiç gülmüyormuş nedenini sormuşlar oda Aksa özgür olmadan ben nasıl gülebilirim demiş.

Birleşmiş genel kurulunda başkanımız Sayın ERDOĞAN konuşmasında Filistin ve aksa için dünya liderlerine seslendi yüreklerimize su serpti. İşgalci İsrail’i sert bir dille eleştirdi, Ümmetin ne kadar sorunları varsa hepsini dile getirdi. Ümmete tercüman oldu... Zalim zalimliğinden vazgeçer mi? Geçmez niye söylemden fazla eylem lazım. Dünya beşten büyüktür tarihe mal olmuş, alternatif için çaba var mı? Yok. Eksik taraflarımız da olsa İnsanımızın Cami sevgisi doruktadır. Onun için Allah’ım bizi Kur’an sız, ezansız mabetsiz, bayraksız bırakma… Ülkemizde toplum fertleri günahlarla boğuşuyor. Namazsızlık başta gençlikte doruktadır. Faiz, Zina, Kadına haksız şiddet, Uyuşturucu, aile yuvalarının yıkılması, Komşuluğun zedelenmesi, helal harama riayet etmeme eylemleri Kene gibi Müslüman’ı kemiriyor. O kadar günah işleniyor ki, arşı ala titriyor. Bunun panzehiri diyanet Camiasının çalışması, çabalaması ve doğru söylemleridir.

Yönetimde nasıl ki liyakat aranıyorsa, Diyanet Camiasında daha fazla aranmalıdır. Geçmişte bir yazar deprem için ilahi ikazdır dediği için ceza almıştı. O günleri de geride bıraktık. Gündemdeki konulardan biride depremdir. Geçen hafta İstanbul yine sallandı. Panik dorukta, Reisin ifadesiyle biz İstanbul’a ihanet ettik diyebiliriz. Mümbit alanlarımızı beton yığınları ile donattık. Gün geçmiyor ki, rant kokusu çıkmasın. Bize ne oldu birileri bizi nazar mı etti? Bu ülke hepimizin kötü sıfatlarla niçin anılalım. Yerel ve merkezi yönetimler değişiyor. İnsanlar can derdinde bazıları siyaset oy derdinde, siyasetçilik ruhumuza işlemiş kanser mikrobu gibi. Birileri on binlerce toplanma yerlerinden bahsederken, birileri de toplanma yerleri sadece 77 adettir diyor.

Bu durum karşısında halk kime inansın? Basında şu manşetler dikkat çekici, Şebeke yok, toplanma alanı kayıp, alınan vergiler nerede? Bu ifadeler her şeyi açıklıyor. Demek geçmişten ders alınmamış.

Siyasetçilerimiz siyaset nutukları bir tarafa bırakarak Ülke sorunlarını çözmek için birlik olmak mecburiyetinde. Yoksa olan halka olur. Senelerdir İletişim vergisi toplanıyor ne olduğu nereye gittiği belli değil. Kim ne yapmışsa hesap sorulmalıdır. Deprem olayı Canı ve malı ilgilendirdiği için çok ehemmiyetlidir. İmar affı ranta dönmüş, İktidarın 1. Ve 2. dönemlerini özlüyorum. Gidişat iyi değil. Dış düşmanlarımız kuyumuzu kazarken iç düşman icat etmek akıl karı değildir. Reis sayesinde, aş, iş ekmek, mevki makam bulanların bazılarında aykırı sesler geliyor. Bir oluşumda vefa olmalı, besle kargayı oysun gözünü olmamalı. FETÖ borsası derinden sızıyor ki, depremden daha tehlikelidir diye düşünüyorum. Allah hepimizi afetlerden, fitnelerden korusun. Islah edici mekânlarımız Camiler olsun… Selamla selamette kalın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum