Reklam
Reklam
İnsanın Dünya İmtihanı  
Mehmet İmre

Mehmet İmre

İnsanın Dünya İmtihanı  

07 Mayıs 2021 - 18:51

Ahir ve ağır zaman dilimindeyiz. Yük ağır sınav zor. Rabbim akıbetimizi hayırla sonuçlandırsın, İmanlı yaşamayı ve ölmeyi nasip etsin. Âmin “Sizi imtihan etmek için hanginizin daha güzel davranışta bulunduğunu bildirmek için ölüm ve hayatı yaratan odur. O çok güçlüdür çok bağışlayandır." Mülk suresi Ayet 2. "Senin için Dünya Ahiretten daha hayırlıdır."Duha suresi ayet 4. Müslümanların hayat kaynağı kılavuzu birinci derecede Kur’an-ı Kerimdir. Daha sonra Peygamberin sünnetleridir. Birde, fıkıhtır. Bu üç kaynağın taşıyıcıları, anlatıcıları Peygamberlerden sonra gerçek âlimlerdir. İslam coğrafyasında çözülmez sorunlar varsa sorunlarını çözmemede bu üç kaynaktan mahrum olmalarındandır. Kur’an-ı her gün yüz binlerce Hoca, hafızlar, Camilerde okuyor, okuyacaklar. Ancak ne acıdır ki, doğrudan Kur’an anlatılmayacak. Tüm taziyelerde Kur’an okunacak yine anlatılmayacak. Çocuklarımız Kur’an okumasını öğrenecek lakin anlamayacak. İlahi emir nedir bilmeyecek. Laiklerin istedikleri gibi oku ama içeriğini bilme manasını anlama ki İmanın sabun köpüğü gibi olsun. Hem namaz kıl hem günah işle. Neden diye sorulduğunda ise, onun yolu ayrı bunun yolu ayrıdır diyerek kendince kurtuluş yolu bul ikisini birden yaşa ki her iki cihan saadetinden mahrum ol. Kemalistlerin ve Laiklerin arzuları böyle bir toplumun yetişmesi için yıllar önceden tohumlar ekilmiş ve hızlı gelişen teknoloji sayesinde şimdi kendilerini dine değil, dini kendilerine uyduran acayip bir toplum meydana geldi…

Hâlbuki Camilerde günlük olarak okunan Kur’an anlatılsa her fert manevi nasibini alacaktır. Beşerî veya Laik sistemler ne diyor? Kur’an’ı öğrenin, okuyun, hıfz edin fakat anlatmayın. Hadis ve Fıkıhta aynı durumdadır. İşte bu din anlayışı ümmetin din anlayışı değildir. Ruhbanlar gibi Namazını kıl Kur’an-ı anlamadan oku, Orucunu da tut, istiyorsan toto loto misali (kura ile) Hacca git, ek olarak süper hac ve süper umrede defalarca yapabilirsin. İşte tam laikliğe göre bir din anlayışı. Başka şeylere de karışma. Ümmet, imamet, fıkıh İslam hukuku, cihat, adil siyaset anlayışı, Hadislere de alış anlatma hiç seni ilgilendirmez, Laik sistemde seçimde oyunu savunduğum İslam dışı sistem anlayışına ver. Kesinlikle beni denetleme ve eleştirme. Ben seçildikten sonra düşman bildiklerinle ülke çıkarına dostumdur. Müttefiktir diyebilirim. Yoksa gerici olursun geçmişte irticacı diyorlardı şükür bu çirkin kelimelerden bir nebze de olsa kurtulduk.

Şimdi çok imkân ve özgürlükler var. Doğru çözüm üretenler azınlıkta, doğrular referans bile alınmamaktadırlar. Ülkemizde çok üniversiteler var. Heva gençliği yetişiyor. Çok dini okullar var eğitim kurumları var. Gerçek dinden nasipsiz, gençlik namazsız, pervasızca haramlara koşan çağdaş, din adamı tipi yetişiyor. “NE MUTLU MÜSLÜMANIM DIYENE”Asımın nesli! Kapitalist Avrupa hayranı olamaz. Faiz koruyucusu hele kollayıcısı hiç olamaz. Maddeci ezberci eğitim sistemi, karma eğitim sistemi Asımın neslinin eğitimi olamaz. Gün boyu otobüsle yolculuk yapsanız Namaz vakitlerinde hiçbir yolcunun Namaz kıldığını veya Namaz kılmak için çaba göstereni göremezsiniz (istisnalar) Hariç kadın erkek her ferdin elinde birer cep telefonu her kes onunla meşgul bu tablo bile toplum fertlerinin ne kadar kokuştuğunun versiyonudur. Toplumda cahiliye adetleri yaşanıyor. Şu Dünya imtihanında insanın azda olsa Ahirette kendisini kurtaracak iyi ameller işlemesi gerekirken, sanki yemin etmişçesine günah işlemede insanlık fert ve toplum yarış modundayız. Kanaat yok israf çok, akrabalık bağları bu pandemi illeti nedeniyle tamamen koptu. Tüm sevgiler, bağlılıklar, vefalıklar, acımalar menfaat orantılı oldu. İnsanlık çok vahim bir duruma düştü. Bu gidişatla daha da kötüleşecek gibi görünüyor. Allah bizleri İmandan ayırmasın. Mübarek Ramazan bitmek üzere ne mutlu onlara kıymetini bilenlere selam olsun. Bu vesileyle tüm Müslüman kardeşlerimin Ramazan Bayramı hayırlı olsun İnşaAllah. Selamla Kalın Selamette Kalın.
Mehmet İMRE
08.05.2021
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum