Reklam
Reklam
Yeni Ömerlere Talip Olmak
Mehmet İmre

Mehmet İmre

Yeni Ömerlere Talip Olmak

19 Eylül 2019 - 20:18

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan; Teşkilatlarına ve Belediye başkanlarına hitap ederken yeni Ömerlere gereksinim olduğunu vurguladı. Elbette ki yeni Ömerler gerek, hem de acil olarak. Peygamberler şehri Şanlıurfa’dan başlamak gerek. Çünkü Urfa diyarı peygamberdir, Selahattin’i EYYUBİ şehridir, atamız İbrahim aleyhi selamın doğum yeridir, Eyyüb Aleyhisselamın memleketidir. Kısaca ilimizde görev bekleyen tecrübeli, teşkilatçı bürokrasi, siyasi ve STK deneyimi olan çokça Ömerler var. Yeter ki arayıp bulalım ve emaneti ehline verelim. Yeter ki samimi olalım Ömerleri bulmak kolaydır. Şu anda bu makamları elinde tutanlar bilmelidir ki mahkeme kadıya mülk değildir ve olmayacak da… Bu meyanda koltuklarını talip olunan Ömerlere kaptırmama adına Ömerleri tahmin edip sosyal medyada linç girişimleri ve algı operasyonları ile bertaraf girişimleri de olabilir bu ve benzer konulara da dikkat etmek ve uyanık olunması konusunda titiz davranılması ve önlem alınması şarttır. 

Çıkar ve menfaat ilişkileri yüzünden dağınık ve kopukluk yaşayan Teşkilatları toparlayacak, bir araya getirecek, Halkın içinden gelen birer Ömerler lazım. Lakin günümüzde kuzu postuna bürünmüş kurtlara da dikkat etmek lazım. Yüzde Ömer ama özde Karun olma hayali olan çok insan var. Siyasi tarih bu örneklerle doludur. Bunları ayırt edecek kadar insan sarrafı olmak gerekiyor. Şimdi talip olunan Ömerlerde bulunması gereken özelliklere bakalım.
  
Daha önce Kamuda şanla, şerefle ve özveri ile görev yapan, Görev süresince Halka, Hak için hizmet eden, dürüst ve Samimi olan, Devlet ve Halk bütünlüğüne önem veren, çalıştığı iş yerinde takım ve ekip çalışmasına önem veren, kirlenmemiş, samimi Ömerlere ihtiyaç var.
Kamuda çalışırken bir tarafta da Hak için, Halk için gecesini gündüzüne katarak, STK larda gönül işçiliği ve bekçiliği yapan, 28 Şubat sürecinde İnanç hürriyeti için / başörtüsü eylemlerinden dolayı mahkemeden mahkemeye koşan, yine de yılmayan, davasından hiç bir taviz vermeden, durmadan bildiği HAK yolda yola devam eden Ömerlere ihtiyaç var. 

Emanete riayet eden, verdiği sözünde duran, hedef kitlesine yalan söylemeyen Çok dilli ve kültürlü, bilgili, tecrübeli, emanet ve ehliyet ve de LİYAKAT sahibi Ömerlere ihtiyaç var. 
Bu Ömerler var mı derseniz elbette ki her ilde varlar. 15 TEMMUZ DA gerçek manada kendini siper edip sabahlara kadar nizamiye kapısında ve meydanlarda demokrasi nöbetlerini tutmuş, birden fazla yüzü olmayan Ömerlere acilen ihtiyaç duyulmaktadır…

Urfa’mızda da Teşkilatları toparlayacak, herkesi ve her kesimi kucaklayacak, azimli ve kararlı Liyakat sahibi kardeşlerimiz var. Evet, Sayın başkan; Yol arkadaşlarını yolda bulduklarına ne pahasına olursa olsun değişmeyen Ömerler hala aramızda dipdiri duruyorlar. Hiç bir mevki, makam ve servete iltifat etmeden durmak yok yola devam diyen samimi Ömerler var.

Urfa yerelinde iki seçim döneminde de çok istekli olduğu halde Listelere giremediği halde,diğer Rakip Partilerden hem Vekillik ve hem de İl ve İlçe Belediğe başkanlığı için Davet geldiği halde Ak Partiyi terk etmeyen, Ganimet peşine takılmayıp Partisinde kalan,cepheyi değiştirmeyen dürüst ve Samimi Ömerler var. 
Çalmamış çaldırmamış, yememiş yedirmemiş, yürek ve bilek bütünlüğü içinde, söylem ve eylemi bir olan vefalı, fedakâr ve cefakâr Ömerlere acil olarak ihtiyaç var.

Onun bunun adamı, şu aşiretin ve bu Vekilin adamı değil, Halkın adamları olan Ömerleri bulmak için Ya Allah Bismillah diyelim. Sayın Başkan Recep Tayyip ERDOĞAN.
Hemen Peygamberler şehri ŞANLIURFA’DAN başlayalım... Selamla kalın selamette kalın.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum