Reklam
Reklam

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Tüysüz, aday adaylığını açıkladı

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Tüysüz, aday adaylığını açıkladı

Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Ahmet Tüysüz, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

DEVA Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Tüysüz, aday adaylığını açıkladı
23 Mart 2023 - 20:30
Reklam


Deva Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz, milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. 

 

Şanlıurfa DEVA Partisi İl Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın toplantısında, İl Başkanı Av. Ahmet Tüysüz,    milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.    

 

Tüysüz, ‘’ Genel Merkezimizle yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda yakın zamanda il başkanlığından ayrılmış bulunmaktayım. Öncelikle güçlü destekleri ile bu yolculuğa başlamama vesile olan tüm hemşehrilerime, beni öneren komisyon üyelerimize ve sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ederim.’’ Dedi.                 

 

İl Başkanı Tüysüz, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

 

‘’Sözlerime başlarken, yakın zamanda ardı ardına yaşadığımız depremde ve selde yitirdiklerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, yakınlarına büyük sabırlar diliyorum. Bugün ilk sahuruna kalktığımız mübarek Ramazan ayının bu felaketlerin son bulmasına ve hayırlara vesile olmasını Allah’tan niyaz ediyorum. 
 
23 Haziran 2020 günü Kurucular Kurulu Üyelerimiz ve Ş.Urfa’daki komisyon üyelerimiz sayın; Mehmet Emin Ekmen, Essum Aslan, Kerem Altun ve Müfit Yetkin’in önerileri ile Genel Başkanımız sayın Ali Babacan’ın da tensipleriyle Deva Partisi Ş.Urfa Kurucu İl Başkanlığı tarafıma tevdii edilmişti. Genel Merkezimizle yapmış olduğumuz değerlendirmeler sonucunda yakın zamanda il başkanlığından ayrılmış bulunmaktayım. 

 

Öncelikle güçlü destekleri ile bu yolculuğa başlamama vesile olan tüm hemşehrilerime, beni öneren komisyon üyelerimize ve sayın Genel Başkanımıza çok teşekkür ederim. Yine bu hikayenin gerçekleştirilmesinde yer alan ekip arkadaşlarımdan il kurucu heyetimize, il başkan yardımcılarıma, il yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma ve yönetimlerine, partimizin her kademesindeki tüm emektarlarına özverili çalışmaları nedeniyle en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu görevi üstlendiğimiz ilk andan itibaren bizden ilgilerini, güler yüzlerini ve en önemlisi manşetlerini esirgemeyen, yerel ve ulusal basınımıza teşekkürlerimi de bir borç bilirim.

 

Parti programımızda da yer alan, “DEVA: Kuvvetler ayrılığı esasına ve hukukun üstünlüğüne dayanan; yargının tarafsız ve bağımsızlığı ile hukuki güvenliğin en üst düzeyde sağlandığı; evrensel değerler çerçevesinde temel insan haklarının ve başta ifade ile basın özgürlüğü olmak üzere tüm özgürlüklerin garanti altına alındığı; şiddet, korku, baskı, ötekileştirme, ayrıştırma ve ayrımcılığın yaşanmadığı; hukuka bağlı, vatandaş odaklı, herkesin insan onuruna yaraşır yaşam ve refah standartlarına ulaştığı; çocuklarımızın ve gençlerimizin geleceğe umutla baktığı, milletimizin barış ve huzur içinde yaşayacağı, saygın ve güçlü bir Türkiye idealini gerçekleştirmek amacıyla kurulmuştur. Bu amacımızı gerçekleştirmek için bütün samimiyet ve gayretimizle çalışacağımıza tüm vatandaşlarımıza söz veriyoruz.” taahhüdü ve amaçlarıyla bu yolda ilk adımımızı attık. Şanlıurfa’nın DEVA’sı olarak bizler de işte bu değerlere inanarak yola çıktığımız günden bu yana geçen 3 yıla yakın sürede, pandeminin insan yaşamını tehdit eden zor koşullarına rağmen sayısız faaliyette bulunarak, bu güzel şehrimizin sorunlarını dile getirmenin çabası içinde olduk. 

 

Saygı değer hemşehrilerim,

 

Şimdi önümüzde çok önemli bir parlamento ve Cumhurbaşkanlığı seçimi var. Şimdi inandığımız bu değerleri iktidara taşımanın zamanı.  Tüm samimiyet ve gayretimizle, bu şehrin sokaklarını adımlarken rastladığımız tüm mutsuz insanların değişim ve yeni bir hayat arayışlarına Deva olmak ve mücadelemizi daha üst düzeyde verebilmek, bu ülkenin ve bu şehrin sorunlarını çözmek adına 28.Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı için başvurumuzu yaptık.

 

Depremin değil ihmalin öldürdüğü Şanlıurfa’mızın günler öncesinden aşırı yağışa ve sellere maruz kalacağı kendilerince de kabul edilmesine rağmen telefonlarımıza mesaj yollamak haricinde hiçbir girişimde bulunmayan, en basitinden Abide kavşağındaki alt geçidi trafiğe kapatmayı bile akıl edemeyen basiretsiz yöneticilerin eylemsizliklerinin ve ağır sorumsuzluklarının kurbanı olduk, suyun bastığı alt geçit ve bodrum katlarda nefessiz kaldık, acı içinde boğularak can verdik. 

 

Yağmur yağdığından değil, zamanında alınması gereken önlemler alınmadığından onlarca insanımızı yitirdiğimiz acıların tekrarlanmaması için, zenginlerin yaşadığı semtlere rüşvet vermeden giremeyen atık toplayıcısının dramına Deva olabilmek için yola çıktık. Yaşamakta olduğumuz ekonomik ve hukuki darboğazdan, şiddet dilini öne çıkaran, ötekileştiren, cari siyaset anlayışından kurtuluşun yolunun hukukun temel prensiplerinin yerli yerine oturtulmasından geçtiği bilinciyle yola çıktık.

 

Bu gerçekleştiğinde özgür düşünmenin ve düşündüğünü özgürce ifade edebilmenin önündeki tüm bentlerin yıkılacağını bilerek yola çıktık. Özgürlüğün önüne çekilen bentler ve o bentleri kuranlar tarih boyunca özgürlüğün rüzgarına yenilmişlerdir. Tarihin tekerrür edişine şahitlik etmekle kalmayarak o rüzgara nefesimizle destek olduk. Seçmenlerin iradesiyle bu yolun sonunda oluşacak sağlıklı siyaset ve toplum atmosferinde; beceriksiz ve sorumsuz kişilerin, yerlerini liyakatli kişilere teslim etmek zorunda kalacağı inanç ve umuduyla yola çıktık. İşte bu umudumuzu, bu öykümüzü gerçekleştirmenin fırsatı önümüzde duruyor. 14 Mayıs 2023 tarihinde düzenlenecek olan ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin seçimlerinde ülkemiz ve kentimiz için bir DEVA zamanı. 

 

Değerli hemşehrilerimi, yaşanmakta olan tüm adaletsizliklerden, yolsuzluklardan, bu ekonomik darboğazdan ve haksızlıklardan rahatsız olan herkesi, birlikte yürümeye, bu yolculukta yanımızda yer almaya, umudumuzu büyütmek için bizi desteklemeye davet ediyor, seçimlerin buna hizmet etmesini diliyorum.’’