Reklam
Reklam

ŞUTSO Heyeti Dubai'de Ortadoğu'nun En Büyük İnşaat ve Yapı Fuarına katıldı  

ŞUTSO Heyeti Dubai'de Ortadoğu'nun En Büyük İnşaat ve Yapı Fuarına katıldı   Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim başkanlığında, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Yunus Çolak, Yönetim Kurulu, Meclis ve ilgili Komite üyelerinin içinde yer aldığı...

ŞUTSO Heyeti Dubai'de Ortadoğu'nun En Büyük İnşaat ve Yapı Fuarına katıldı  

ŞUTSO Heyeti Dubai'de Ortadoğu'nun En Büyük İnşaat ve Yapı Fuarına katıldı   Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim başkanlığında, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Yunus Çolak, Yönetim Kurulu, Meclis ve ilgili Komite üyelerinin içinde yer aldığı...

ŞUTSO Heyeti Dubai'de Ortadoğu'nun En Büyük İnşaat ve Yapı Fuarına katıldı  
10 Aralık 2023 - 12:20

Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim başkanlığında, Meclis Başkanı Serhat Karadağ, Yönetim Kurulu, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter V. Yunus Çolak, Yönetim Kurulu, Meclis ve ilgili Komite üyelerinin içinde yer aldığı Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) heyeti, 4-7 Aralık 2023'te Birleşmiş Arap Emirlikleri'nin Dubai Emirliği'nde düzenlenen, inşaat ve yapı teknolojileri alanında Ortadoğu'nun en büyük fuarı olan Big5 Global İnşaat ve Yapı Fuarı'na katıldı.

Dünyanın birçok ülkesinden yüzlerce firmanın yer aldığı Big5 Global İnşaat ve Yapı Fuarı'na Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim'in başkanlık ettiği ŞUTSO heyeti de katıldı. Heyet, fuar sürecinde birçok bölgesel ve küresel firmalarla görüşmeler gerçekleştirerek, ikili ticari ilişkilerin güçlendirilmesini ve bununla birlikte Türkiye ile Şanlıurfa'nın ticaret, sanayi, lojistik, tarım ve turizm gibi alanlarda sahip olduğu büyük potansiyeli istişare etti.
 
ŞUTSO heyeti, Dubai Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen The Big5 BreakfastBriefing Programı'na katılarak Türkiye Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan ve Dubai Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Ali RaşidLutah ile bir araya geldi. Heyet, Şaylan ve Lutah'a ilimizin ulusal, bölgesel ve küresel pazar için taşıdığı önemi anlatarak inşaat ve yapı sektörü konusunda iş birliğinin güçlendirilmesini talep etti.
 
Başkan Yetim başkanlığındaki heyet, ayrıca Dubai'nin önde gelen inşaat firmaları Meeras ve Dubai Properties yetkileri ile de bir araya gelerek sektörel iş birlikleri imkanları hakkında fikir alışverişinde bulundu. Daha sonra heyet, Dubai'nin en büyük serbest ticaret ve lojistik bölgesi olarak firmalara Asya, Avrupa ve Afrika kıtaları arasında geçiş güzergahı olarak DP World FreeZone yetkilisi İlham Bendjellit ile görüştü. Bu görüşmede ilgili serbest bölgenin ticaret, lojistik ve güvenlik konusunda verdiği hizmetler hakkında bir bilgilendirme sunumu yapıldı. Aynı zamanda, ilimiz firmaları ile yapılabilecek ekonomik iş birliği ve ilimizin ihracat potanisyelini artıracak imkânlar hakkında istişarede bulunuldu.
 
YÖNETİM KURULU BAŞKANI YETİM: TEMEL HEDEFİMİZ YATIRIM VE İHRACAT POTANSİYELİMİZİ ARTIRMAKTIR
 
Konuyla ilgili yaptığı değerlendirmede, 4 günlük fuar sürecinde bölgesel ve uluslararası kurumlar ve firmalarla temaslar ve ikili ekonomik ilişkiler kurarak Şanlıurfa'nın yatırım ve ihracat potansiyelini artırmayı temel hedeflerden biri haline getirdiklerini vurgulayan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim, şu ifadeleri kullandı:
 
"Biz iş ticaretimizi geliştirme, dış ülkeleri tanıma amacıyla üyelerimize yönelik bu tür programları düzenliyoruz. Ekim ayının başında gıda komitelerinde yer alan üyelerimizi Almanya'daki Uluslararası Anuga Yiyecek ve İçecek Fuarı'na götürmüştük. Dolayısıyla, Dubai'deki Big5 Global İnşaat ve Yapı Fuarı, üyelerimizi yurt dışına götürme adına katıldığımız ikinci fuar oldu. Bu tür yurt dışı fuar programları ile yeni projeler ve yeni imalatlar keşfetme, yeni ticari ilişkiler geliştirme, hem yatırım ve ihracat ağlarımızı geliştirme hem de ülkemizin ve ilimizin ticari, sanayi, turizm gibi alanlardaki potansiyelini anlatarak ülkemize ve ilimize yabancı yatırımcılar çekme çabasındayız. O yüzden bu tür programlar bizim için çok önemlidir. Bilhassa belirtmek isterim ki, Oda'nın bu tür programlarda herhangi bir maddi kaybı olmamıştır. Yönetim olarak Odamızın bütçesine büyük bir hassasiyet gösteriyoruz. Bundan kimsenin kuşkusu olmasın. Üyelerimize 2024 yılı fuar programının yayımlandığını da hatırlatmak isterim. Üyelerimizden onu takip etmesini özellikle istiyoruz. Çünkü bu tarz yurt dışı fuar etkinliklerinde şartlar sağlandığı vakit, gerekli maliyetin yüzde 60'ı KOSGEB tarafından karşılanıyor. Biz Oda olarak, üyelerimizin KOSGEB'in ilgili desteğinden yararlanmaları için daha çok kolaylaştırıcı ve rehberlik görevini yerine getiriyoruz. Ayrıca Oda olarak, bu tür etkinlikler aracılığıyla üyelerimize küresel ve uluslararası pazarın imkânlarını ve avantajlarını tanıtma ve yerinde gösterme sorumluluğumuz var. Dolayısıyla, içimiz rahat bir şekilde sorumluluğumuzun bilincinde hareket ediyoruz."
 
MECLİS BAŞKANI KARADAĞ: BU TÜR PROGRAMLARLA ÜYELERİMİZ DIŞ PAZARI TANIMA VE TİCARİ İLİŞKİLERİNİ GELİŞTİRME FIRSATI YAKALIYOR
 
Fuar sürecine dair açıklama yapan ŞUTSO Meclis Başkanı Serhat Karadağ da, bu tür yurt dışı fuar programlarıyla Türkiye ile Şanlıurfa'nın ticaret, sanayi, turizm ve kültür potasniyelini anlatma fırsatı bulduklarını kaydederek şunları ifade etti:
 
"Dubai'de düzenlenen Big5 Global İnşaat ve Yapı Fuarı gibi programlara katılmak, iş dünyamız açısından yeni pazarların tanınması, karşılıklı ikili ticari ilişkilerin geliştirilmesi adına büyük önem taşımaktadır. Hakeza üyelerimiz bu tür programlar sayesinde Dubai gibi dünyanın en büyük inşaat ve yapı sektörünün merkezlerinden olan bir bölgenin ticaret, sanayi, teknoloji, lojistik ve finans potansiyelini yerinde görmüş oluyorlar. Zira, Dubai'de kaldığımız 4-5 günlük süreçte, bilhassa buradaki inşaat ve yapı sektörü konusunda yapılan sunumlarla üyelerimize önemli bilgiler aktarıldı. Ayrıca fuara katılan ulusal ve uluslararası firmaları ziyaret ederek sektörün farklı ülkelerdeki durumu hakkında fikir sahibi olduk ve onlarla istişare etme, ülkemizin ve ilimizin ticaret, sanayi, turizm ve kültürel potansiyelini anlatma fırsatımız oldu. Bu programlar, zaten faaliyet alanına bağlı olarak ülkemizin üretim, ihracat ve istihdam hacmini artırmak amacıyla büyük oranda KOSGEB tarafından destekleniyor. Maliyetin geri kalan kısmı ise, programa katılmak isteyen üyelerimizin kendileri tarafından karşılanıyor. Odamız burada üyelerimize daha çok aracı olmakta ve onlara mümkün mertebe rehberlik görevi sunmaktadır. Zaten üyelerimiz de bu programlardan gayet memnun kalıyor. Çünkü herhangi bir ülkenin pazar ve yatırım potansiyelini yerinde görmek daha güvenilir bir hesap yapmayı mümkün kıldığı gibi, psikolojik olarak da üyelerimizde o ülke ile ilgili bir güven ve rasyonel olma duygusu yaratıyor."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum