Reklam
Reklam
Mustafa Pakır

Mustafa Pakır

Feng Shui-3

20 Şubat 2021 - 17:12

Nasıl Yapılır? (Uygulanır)?
Feng Shui Nasıl Yapılır (Uygulanır) ?Feng Shui uygulanma anlamında 8 farklı temel özellik içerir:

Işıklı, karışık renkli, aynalı ve her çeşitli odalar; Bu inanışa göre bulunulan oda oldukça aydınlık olmalıdır. Doğanın tüm renklerine sahip bir odada doğanın enerjisi daha fazla hissedilecektir. Ayrıca odanın ferahlığını sağlamak adına aynalar önemlidir. Oda içerisinde aynanın varlığı olmalıdır ve fark edilmelidir. 
Ses, müzik, zil, çan vb; Bulunulan oda doğanın değişik sesleri ile canlandırılmalıdır. Bu bazen bir zil sesi, bazen bir müzik olabileceği gibi bazen de bir çan sesi olabilir. Önemli olan odadaki yaşamın sesini duyabilmektir.
Renkler; Yaşanılan ortam aynı doğa gibi renkli olmalıdır. Oda için seçilen eşyalarda canlı renkler yoğun olarak bulunmalıdır ve çeşitlendirilmelidir.
Bitkiler ve küçük hayvanlar; Kişi sevdiği bitki ve hayvanları evinde bulundurmalı, bunlardan huzur bulmalıdır. Bitkiler seçilirken daha çok hoş koku yayan ve renkli çiçekleri bulunan türlerden seçilebilir. Bunun yanında hayvan da en sempatik bulduğunuz bir ev canlısı olmalıdır.
Sallanan nesneler; Doğadaki kuşlar gibi evin de tavanında bazı nesneler olmalıdır. Bunlar süsler olabilir. Bu süsler belirli yerlerden sizi rahatsız etmeyecek şekilde sarkıtılabilir.
Heykel; Heykeller tamamen bir Çin inanışıdır. Bu anlamda yalnız olmamayı simgelediği düşünülmektedir.
Elektronik cihazlar; Ev içerisinde bulunan elektronik cihazlar Feng Shui’de reddedilmemektedir. Bunun yerine desteklenirler.
Bambudan yapılmış kılıçlar; Bambu uzun yıllık bir bitkidir. Kılıç ise gücü simgeler. Bundan anlaşıldığı gibi bambu kılıcı size güven verecek ve uzun yıllar süren bir korunma içgüdüsünü içinize yerleştirecektir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum