Reklam
Reklam
Mustafa Pakır

Mustafa Pakır

Kendin ol-1

27 Şubat 2021 - 21:20

Kişisel Gelişim İçin Önce Kendin Ol
kişisel gelişim, online eğitimler, özgüven, sorumluluk, empati, kişisel gelişim eğitimleri,
İsteyerek ya da tesadüfen her gün farklı insanlarla tanışırız. Kimisiyle fikir alışverişi yaparken  kimisinin de fikirlerini ya da o kişinin kendisini önemsemeyiz. Çünkü genellikle ortak yönlerimiz olan insanlarla daha iyi anlaşabiliriz. 

Hayatımız boyunca yaptığımız en önemli şey sürekli bilgi alışverişi içinde olmak. Bir bakıma kendimizi yukarı çekmek istiyoruz. Aslında kişisel gelişim sürecinde birçok konu hakkında öğrenmek istedikçe daha fazlasını istemek gerek.

Bunun için uğraşıyor muyuz. Çoğunlukla hayır. Her şey bir anda olsun istiyoruz. 

Kendini Keşfet 
Kişisel gelişim yolu kişinin önce kendisini değiştirmesinden ve tanımasından geçer. Öncelikle kendinizi keşfedin. Kendinizdeki önemli özelliklerin farkına varın. Neler yapmaktan hoşladığınızın farkına varın. Yeteneklerinizin neler olduğunu keşfedin. 

Kendini gerçekleştirme insanın kendini tanımasıdır. Bunun için de yeterliliklerini, karakter özelliklerini, güçlü ve zayıf yanlarını bilmesi gerekli. Kendinizi tanımak doğru soruların sorulması ve gelen cevapların size uygunluğu ile başlayan bir dönemdir. 

Etrafınızdan kişisel gelişim için kitap önerileri alın. Kitap okuduğunuzda  kendinize bir ışık tutmuş oluyor ve sahip olduğunuz hayatı daha değerli hale getiriyorsunuz . 



Yeni Hedefler Koy
Keyif aldığınız şeylere odaklanın. Kendinize yeni hedefler koyduğunuz zaman kişisel gelişim kendiğinden başlar. Yeni hedefler hayatınıza aslında hiç de kötü olmayan  farklı aktiviteler kazandırır. 

Kendinize özgüveniniz olsun.Yapmak istediklerinizi ertelemeyin. Yapabileceğinizden emin olun. Sürekli pozitif düşünün. Negatif düşünceleri kafanızdan çıkarın. Çünkü nasıl düşünürseniz o şekilde enerjiyi kendinize çekersiniz.

Kimse mutsuz, husursuz bir hayat geçirmek istemez. Hayatınızı zehir etmeyin. Zamanla güzellikler sizi bulacaktır. 

Kendine Saygı Göster
Etrafta kendi hayatından memnun olan fakat bir şeyler için çabalamayan insanlar mevcut. Aslında mutlu görünen ama mutsuz kişiler. Kişisel gelişim demek biraz da kendine saygı göstererek her zaman bir şeyler yapmak ve çabalamak demek.

Kendimize değer verdiğimiz gibi insanlara ve diğer tüm canlılara da değer vermeliyiz. Genellikle kendine değer veren ve saygı gösteren insanlar kendileri için bir şeyler yapmak isterler ve uğraşırlar. Tanıştığı insanları bulunduğu konumları ona göre tercih ederler. 

Kendin İçin Ne Yapıyorsun?
Günlük koşuşturmanın içinde belirli ve rutin olan bir düzeni sürmekteyiz. Nedense kendimiz hariç her şey ve herkes için ayıracak zamanımız mevcut. Peki kendiniz için ne yaptığınızı hiç düşündünüz mü? Başkalarını düşünmekten bence bazen aklınıza bile gelmiyor kandırmayalım kendimizi. 

Önce kendinizi düşünün ve insanları bir kenara bırakın. Düşüncelere dalmayın.  Aslında ne kadar güçlü olduğunuzu biliyor musunuz? Kimimiz farkında ve o gücü dışa yansıtmayı bekletiyor. Halbuki o güç herkeste var. Düşüncelerimizi değiştirmek, hayallerimizi yaşamak istemez miyiz? O zaman pozitif düşünceleri ele alarak negatif düşünceleri aklımızdan silmeliyiz. Bir yerlerden başlamamız gerek diye düşünüyorum.  Yazının bundan sonrası bolca kişisel gelişim için tavsiyeler içeriyor.



Kendini İfade Et ve Empati Kur
Yanlışınızı kabul edin. Hatalarınızı kabullenin. Onları yaptığınıza pişman olmak yerine onlardan ders çıkarın. Bir daha yapmamaya özen gösterin. Üzülmek yerine nasıl düzeltebileceğinize yönelin. Arkanıza dönüp baktığınızda gülebilin. Sizin için anı olarak kalsın.

Kişisel gelişim için insanlar ile etkili iletişim kurma çok önemlidir.İlginiz olan şeyleri araştırın ve doğru bilgiye ulaşın ki sizde insanlara aktarabilin. İnsanlarla iletişim içerisinde olmaktan çekinmeyin. Hayat zaten bilgi alışverişi ile geçiyor. Fikirlerinizi başkalarına söyleyebilin.

Kendinizi ifade etmekten çekinmeyin. Doğru ya da yanlış. Bu sayede içinizin rahatladığını göreceksiniz. En azından keşke deseydim demezsiniz. Empati kurun. İnsanların yerine kendinizi koyun. Size yapılmak istemediğiniz şeyleri onlara yapmayın. Her insan kendisine saygı duyulmasını ister. Red ederken iyi düşünün. Çünkü bazı şeylerin geri dönüşü olmaz.  Sadece kararınızı iyi düşünün.

Sorumluluk Alın
Kolay kolay her şeyden etkilenmeyin. Denemekten vazgeçmeyin. İnsanların ne dedikleri sizin isteklerinizden sonra olmalı. Hatta birçok insanı takmayın bile. Çünkü bu hayat sizin. Sorumluluk alıp düzen içerisinde ilerleyin. Karar verin ve pes etmeyin. Kendiniz için yapacaklarınızı belirli bir sıralama içerisinde yapın. Önceliği kendinize verin ve yapacaklarınızla ilgili sorumluluk alıp belli bir düzene oturtun.

Öncelikle kendi önünüzden çekilerek işe koyulabilirsiniz. Çünkü ilerlemenizdeki en büyük engel belkide sizsinizdir. Kişisel gelişim sürecinde bir insanın kendine yapabileceği en büyük kötülük ise içindeki cevheri fark edememesi ve kullanamamasıdır.  Online eğitimleralın. Kendimizi geliştirmek için artık online eğitimler var. Bu eğitimler hayatımızın bir parçası.  

İstanbul İşletme Enstitüsü kişisel gelişim eğitimleribaşta olmak üzere daha bir çok konuda ücretsiz online eğitimler ve sertifika programlarısunuyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum