Reklam
Reklam
Zamanımızı Nasıl Yönetmeliyiz
Mustafa Pakır

Mustafa Pakır

Zamanımızı Nasıl Yönetmeliyiz

29 Ekim 2020 - 20:18

 (Kendinize Bir İyilik Yapın Mutlaka Okuyun) 


Dikkat dağınıklığından kaçının

Bugünün dünyasında dikkat dağıtıcı çok sayıda etken vardır.  Günlük hayatta e-postalar, anlık iletiler, komik hayvan videoları, film fragmanları ve daha neler, neler; tam bir maymun iştahlılıkla, gerekli olup olmadığına bakmaksızın sosyal medya programlarında daldan dala atlıyoruz.  Elinizdeki önemli işlere odaklanabilmeniz için çalışırken bu dikkat dağılmalarını ortadan kaldırmak önemlidir. Bu, komik bir film fragmanını izlemene asla izin vermediğin anlamına gelmez, ama her şeyin zamanı ve yeri vardır. Zamanınızı akıllıca yönetirseniz işleri daha hızlı halledersiniz, bu da rahatlamak için daha fazla zaman verir.

Görev listesi yapın, öncelikleri belirleyin

Planlama, kişisel hayatta olduğu gibi, sosyal hayatta ve hatta proje yönetiminde de bir anahtardır. Etkili bir planlama yöntemi, bir projeyi tamamlamak için yapmanız gereken tüm görevleri belirlemektir. Bu, yapılacakları içeren bir görev listesidir.
Bir sonraki adım bu görevleri önceliklerine göre sıralamaktır. Tüm görevler eşit değildir. Hangi görevlerin daha az zaman alacağı, hangilerinin daha fazla alacağı yanında, en fazla değeri yaratan veya önemli ve acil olanı tanımlamak için Pareto prensibi veya Eisenhower yöntemi gibi yöntemleri uygulayabilirsiniz. Önce daha karmaşık olanları yapmak daha iyidir. Sonunda daha kolay işler yapmak daha mantıklıdır, çünkü gecikmelere neden olma ihtimalleri daha düşüktür.

Pareto analizine göre, işlerimizin % 80’nini zamanımızın %20’sinde gerçekleştiriyoruz. İşte o % 20’yi artırmak için neler yapmalıyız. % 20’ lik bir zaman diliminde % 80 iş yapan insan, bu oranlar arttığında daha fazlasını yapmaz mı?

YORUMLAR

  • 0 Yorum