Reklam
Reklam
Yeni Yıl İçin Tefekkür ve Dua
Mustafa Tosun

Mustafa Tosun

Yeni Yıl İçin Tefekkür ve Dua

31 Aralık 2019 - 19:25

Vel asr. İnnel insane lefi husr.
(asra andolsun. İnsan husrandadır) 

Müslüman şahsiyetin,
Zaman algısı, zamana bakışı, Allah'tan ve ölümden bağımsız olamaz. Yani bir müslüman geçen zamanı ve geriye kalan zamanı düşüneceği zaman Allah'ı ve ölümü unutarak yapamaz bunu. İslam bizi gerçekçi bir zemine kavuşturuyor. Altın değerinde akıp giden zaman sözkonusu olduğunda seküler bayağılıklar, bohemce eğlenceler içerisine giremez müslüman. Ciddi bir hayat yaşadığının farkındasır çünkü. 

Ey Yüce Rabbimiz! Geçmişte bize verdiğin nimetlerden ötürü Sana sonsuz şükürler olsun. Zaman tükeniyor. Ölüme yaklaşıyoruz. Sana geleceğiz. Huzurunda yüzü ak olanlardan eyle. Defterini sağdan alanlardan eyle. Bizi ebedi nimetlerine cennete dahil eyle. 
Bize vereceğin zamanı daha üretken, daha özgün, daha çalışkan, Senin rızana daha uygun bir şekilde geçirmeyi nasib eyle. Bizim ve çocuklarımızın üzerinden nimetlerini ve rahmetini eksik eyleme. Sana her daim muhtacız. Amin.

Miladi 2020 yılına yarın gireceğiz. 1 sene bitti. Yeni senemiz, hesabını verebileceğimiz, üretken, pozitif değişime yönelecek, ilmi, fikri, ameli, teknik anlamda kendimizi geliştireceğimiz bir sene olur inşaallah.

İllellezine amenu ve amilussalihati vetevesev bil hakki ve tevesev bi sabr. 
(ancak iman edenler ve salih amel işleyenler müstesna)

YORUMLAR

  • 1 Yorum