Reklam
Reklam
Covid-19 Üzerine
Yunus Çoban

Yunus Çoban

Covid-19 Üzerine

11 Nisan 2020 - 17:55

 Değişen gündem ve ülkenin durumuna bir göz atalım. Görevi icabı çalışmalar yürütenleri övmeyi bir kenara bırakıp hakikatlerden biraz bahsedelim. 
Dünyada salgının başlamasından sonra daha bizim ülkede yok diye böbürlenen siyasetçiler ve yöneticiler, globalleşen tek dünyanın ülkeler arasında aslında bir sınır olmadığını, her şekilde iletişimde olduklarını bilmiyorlar mı?
Er ya da geç bu hastalık ülkemize gelecek, bunula ilgili üretim ve istihdam alanında hızlıca hazırlık yapılması gerektiğini bilmiyorlar mı?
Hadi geçtim bunları hastalık ülkemize geldiğinde vakanın nerde olduğunu söylemeleri gerekmez miydi? Sonradan yok efendim biz yanıldık hata yaptık demeleri neye yarar…
İşsizliğin tavan yaptığı dönemlerin zirvesini yaşarken millete evde kal derken insanların zaten borçlar yüzünden evden çıkacak takati kalmadığını bilmiyorlar mıydı?
Hadi onu da geçtik ansızın aldıkları kararlar birçoğunun yanlış. Birçoğunun insanımıza ve milletimize zarar verdiğinin farkında değiller midirler?
Adaletin milletin oyuyla belirlendiği, yakından eğitimle son sıralarda olan eğitim durumumuzun uzaktan eğitimle telafi edildiği,  başımıza gelen her musibetten belirli bir kısmın her zaman nemalandığı günler elbet geride kalacaktır. Elbette adalet bir gün tecelli edecektir. İyi yapanlar ödüllendirilecek ve dualara namzet olacakken. Yanlış yapanlar hesabını yargıya muhakkak verecektir. 
Şehit ve gazi torunlarının fırın sıralarında bir birleriyle tartışmalarından medet uman, yasakları bedellerinin ülkenin birçok vatandaşının bir aylık maaşından daha fazla olmasından caydırıcılık maskesi altında açıklarını kapatmaya çalıştıklarından bizim ne haberimiz olacak. Bugün doğru dediklerinin hemen ertesi gün yanlış olması veya hızlıca fikir değiştirmeler acaba hangi durumun göstergesidir. Bu şekilde çok devam etmez. Garibanların ahı kimsede kalmaz. Allah var gam yok deriz. Gerçekten de öyle. Başkasına olunca Allah cezalarını verdi, bize olunca günahlarımızın kefareti hatalarımızın bedeli diye diye, bilimden, adaletten ve haktan ne kadar da uzaklaştık. 
Rabbim bu zor zamanları sıkıntılı adamları başımızdan def etsin inşallah, vatanımıza ve milletimize kastedenleri, bu hastalıkları hasta ruhlu adamları, virüsleri milletimizin başından alsın. Aziz vatanı ve yurttaşları korun inşallah.  

YORUMLAR

  • 1 Yorum