Reklam
Reklam
Hükmetmenin İBAN'ı
Yunus Çoban

Yunus Çoban

Hükmetmenin İBAN'ı

18 Ekim 2020 - 23:52

Ekonomi denildi mi olay önce cepte başlar. İlk sorumlu evin reisi olanda babada ya da geçim sorumlusu olan annededir. Geçtiğimiz günlerde TUİK rakamları açıklandı. Resmi olarak 4 milyonun üstünde işsiz bulunmakta. Açlık sınırında veya yoksulluk sınırında olanların sayısını falan vermeyi düşünmüyorum. Neden mi? 
*Ateş düştüğü yeri yakıyor efendiler. Okullarda müfredatın daraltılmasından sonra rakam vermenin bir önemi de çok kalmadı aslında. Ben her zaman 50 tl lik gaz alıyorum diyen adam rakamı ne yapsın. İlgisini dahi çekmiyor.
* Pandemiden kaynaklandığı sanılan ve daha öncesinden sinyal çanları çalan ekonomiyi İban dağıtarak çözen bir hükmetme sisteminin neferleri cami önünden çok her köşede her bucakta hatta her ışıkta dilenir hale geldi.
* Gelelim şimdi ki duruma, kirasını ödemekte zorlanan Berberler, Kapatılan kafeler Batmakta olan özel okullar , Lokantalar, iş bulmakta zorlanan üniversite mezunları, adeta açlığa mahkum edilmiş mahkum eşleri vs yazmakla kitap olacak cinsten çeşitlilik içeren meslek ve kişiler şimdi neye İBAN etsinler.
Dedik ya hükmetmenin ibanı diye! Anladığımız kadarıyla ribası, egosu ve kibiri kalkmışın ibanı olmazmış.
Biz aynı gemideyiz. Gemi batıyor dedikçe adamlar su yükseliyor diyorlar. Neye İBAN ettiklerini anlamakta zorlanıyoruz.
Rabbim bu zor günlerde her şeye rağmen aziz milletimizi korusun.

YORUMLAR

  • 0 Yorum