Reklam
Reklam
Ticaret Odası Ne İş Yapar?
Yunus Çoban

Yunus Çoban

Ticaret Odası Ne İş Yapar?

24 Ocak 2020 - 15:00

Ticaret ve sanayi odası ne iş yapar, neler yapmalıdır veya neler yapmıştır diye biraz araştırma yaptıktan sonra bir o kadar heyecanın yanın da gurur duymamak elde bile değil. Ticaret odası bir iş ağı biçimidir. İşletmelerin çıkarlarını daha da geliştirmek üzere yol gösterici bir rehber ve organizatör olarak Urfa’ya ve Urfalıya değer katmak için ellerinden geleni yapıyorlar.
Yönetim kurulu başkanı Sayın İbrahim Halil Peltek liderliğinde bölgesel kalkınmada güç birliğinden tutunda, her meslek grubuna ilgili eğitimlerin verilmesi, Urfa’nın ekonomisini ayakta tutan iş insanlarının ihracata yönlendirilmesi ve bunun için teşvik ve çaba gösterilmesi takdire şayandır. Bunların yanında kadınların ve gençlerin iş dünyasında daha aktif olmalarını sağlamak, AB destekli projelerde bilinenin dışına çıkıp sosyal projeler üretmek, aktif olarak nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için okul tasarlamak (ŞUTGEM) ve hayata geçmesini sağlamak. Test analiz laboratuvarı gibi bilim dolu hamleler ile yönetimin ve sayın pelteğin ufkunun Urfa dışına çoktan çıktığının bir göstergesidir. Bilindiğin dışında bir yönetim anlayışı sabit kafalıların anlamayacağı sınırlara çoktan ulaşmış ki ülke gündeminin yanı sıra birçok yurt dışı organizasyonlarında içerisinde yer almasını sağlamıştır. İzlenimim ve araştırmalarım neticesinde çalışmalarını ilgiyle takip ettiğim ve daha iyi olabileceği kanısa vardığım odanın Urfa’ya daha güzel ve daha kalite hizmetlerin yapılabilmesine yol göstermede ve firmaların önünü açmada ilçe belediye başkanlarından daha çok donanımlı olduklarıdır.
Klasik oda ritüellerini çoktan terk etmiş, orayı burayı ziyaret ettik mavralarından uzaklaşmış, sadece ve sadece ülke ekonomisine nasıl katkı sağlayabiliriz anlayışıyla hareket etmeleri belli ki bazı çevreleri rahatsız etmiş. Olsun üç beş kafası sabit insanların canı sıkıldı diye hizmetten geri durmamak ve biraz fazla yorulmakta bu işin cilvesi olsun. Urfa’nın mihenk taşlarından biri olan ticaret ve sanayi odasını ve kıymetli yönetim kurulunun başkanı sayın pelteği kutluyor başarılarının devamını diliyorum. Kendisini ve yönetimini tanımama rağmen her zaman destekçileri olacağımı ve kamu yararına yapılacak her hizmette katkı sunmaktan ve destek vermekten şeref duyacağımı bilinmesini isterim.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Hüseyin Sarraf
    4 yıl önce
    Yunus bey e güzel bakış açısından ötürü teşekkür ederiz.
  • İ Halil peltek
    4 yıl önce
    Yunus bey çok teşekkür ederim. Siz ve sizin gibi aydın değerlere Şanlıurfa nın ihtiyacının var olduğunu belirtir sayğılar sunarım