Reklam
Reklam

Google, ilk katlanabilir telefonu için ön sipariş alıyor

Google, gadget'ı Haziran ayında göndermeyi düşünerek ilk katlanabilir telefonu için ön sipariş almaya başladı.

Google, ilk katlanabilir telefonu için ön sipariş alıyor

Google, gadget'ı Haziran ayında göndermeyi düşünerek ilk katlanabilir telefonu için ön sipariş almaya başladı.

Google, ilk katlanabilir telefonu için ön sipariş alıyor
21 Mayıs 2023 - 11:34
Reklam

Google, gadget'ı Haziran ayında göndermeyi düşünerek ilk katlanabilir telefonu için ön sipariş almaya başladı.

Pixel Fold, baş rakibi Samsung Galaxy Fold 4 ile aynı fiyat olan 1.799 ABD Doları'na satılacak.

Google, katlanabilir pazarına geç geliyor - henüz katlanabilir olmayan Apple kadar geç olmasa da - ancak Galaxy Fold'un algılanan bazı eksikliklerini hedef alarak zamanlamasından yararlanıyor.

Örneğin, Google'ın katlanır telefonu daha incedir ve daha kolay kullanım için daha geniş bir gövdeye sahiptir. Daha geniş gövde, ön ve iç OLED ekranlarını görüntülemek için daha iyi bir en boy oranına da olanak tanır.

"Pixel, daha geniş bir en boy oranına sahip olmasıyla öne çıkıyor. Bu, içerik tüketimi için ideal" dedi.

TechNewsWorld'e "Samsung Fold daha çok kare bir ekrana sahip, bu nedenle üzerinde içerik izlerken siyah çubuklar görüyorsunuz" dedi.

Bir teknoloji pazar araştırması ve danışmanlık firması olan Technalysis Research'ün kurucusu ve baş analisti Bob O'Donnell, "Kapatıldığında, Pixel normal bir telefonun boyutlarına ve katlama avantajına uyuyor" diye ekledi.

TechNewsWorld'e “Samsung biraz daha uzun ve daha ince” dedi.

Birinci Nesil Blues?
Pixel Fold'un kalbinde, Akyüz'ün rakibinde kullanılan çip kadar güçlü olmadığını iddia ettiği Google Tensor G2 işlemcisi bulunuyor. "Galaxy Fold, piyasadaki en üst düzey silikonla çalışıyor" dedi. "Pixel Fold, Samsung'un kullandıklarıyla aynı seviyede olmayan kendi yonga setini kullanıyor."

Geçmişte, Pixel telefonların silikonlarıyla ilgili sorunları olduğunu belirtti. "Bunun Pixel Fold ile olacağını bilmiyoruz, ancak Galaxy Fold tarafında daha fazla gönül rahatlığı olduğunu söyleyebilirim" diye ekledi.
Ayrıca Pixel Fold'un birinci nesil bir cihaz olduğuna dikkat çekti. "Samsung Fold dördüncü yinelemesinde," diye açıkladı. "Samsung, Google'ın yaşamak zorunda kalabileceği birçok baş ağrısından geçti."

"Pixel Fold müşterilerinin ne tür sorunları olabileceğini ve Google'ın bunları nasıl çözebileceğini bilmiyoruz" diye ekledi. "Galaxy Fold ile Samsung'un oyun planı hakkında oldukça iyi bir fikrimiz var."

Bununla birlikte, Pixel Fold diğer bazı alanlarda rekabetini geride bırakıyor. Örneğin, daha büyük bir bataryası ve üç kamerası var — 48 megapiksel ana sensör, 10,8 MP ultra geniş kamera ve 5x optik yakınlaştırma ve 20x dijital yakınlaştırma özellikli 10,8 MP telefoto kamera. Ayrıca avuç içi hareketiyle uzaktan da fotoğraf çekebiliyor.
Katlanabilir Telefonlar İş Seyahatinde Olanların İlgisini Çekiyor
Yine de, bu 1.800 dolarlık fiyat etiketi, bu Google teklifi ve katlanabilir kardeşleri için hedef kitleyi sınırlıyor.

California, San Jose'de bir teknoloji danışmanlık firması olan Creative Strategies'in başkanı Tim Bajarin, "Şu anda yalnızca erken benimseyenlerin katlanabilir telefon satın aldığını görüyoruz" dedi.

TechNewsWorld'e "Köşeyi dönmeye başlasalar da, hala bir yenilik olarak görülüyorlar" dedi. "Fiyatlar düştükçe ve daha fazlası piyasaya sürüldükçe, bu katlanır telefonlar gelecekte daha büyük bir pazar haline gelebilir."

Katlanabilir ürünler, hareket halindeki iş adamlarına da hitap ediyor. IDC Worldwide Tracker Team araştırma direktörü Nabila Popal, "Seyahat ettiğimde katlanabilir bilgisayarımı kullanabileceğimi ve artık dizüstü bilgisayarımı taşıyamayacağımı keşfettim" dedi.

“Üretken olabileceğimi buldum. Bir fark yaratıyor, ”dedi TechNewsWorld'e.

O'Donnell, "Katlanabilir ürünler herkes için değil," diye itiraf etti, "ancak bazı insanlar için, tek bir cihazda bir akıllı telefon ve bir tabletin eşdeğerini alıyorsunuz. Bu oldukça havalı."

"Benimkini seviyorum," diye devam etti. "Telefonda belgelere bakabiliyor ve gerçekten okuyabiliyorum."

Akyüz, Samsung'un Fold hattının 2022'de Galaxy Note serisini sonlandırmasının faydasını gördüğünü kaydetti. "Z Fold, bu cihazları iş amaçlı, verimlilik amacıyla satın almasıyla tanınan birçok Galaxy Note müşterisini çekmeyi başardı" dedi.

"Ekran tarafındaki daha büyük alan, özellikle bu form faktörü için tasarlanmış uygulamalar için çok daha zengin bir kullanıcı deneyimi sağlıyor" diye ekledi.

Kasvetli Piyasada Parlak Nokta
Fiyata ek olarak dayanıklılık, bazı tüketicilerin katlanabilir kasaya girmesine engel teşkil ediyor gibi görünüyor. Akyüz, "Katlanabilir ürünlerin dayanıklılığı konusunda hala tam olarak ikna olmayan birçok tüketiciniz var" dedi.

Yakın zamanda bir ticaret fuarında yapılan ve katlanabilir bir akıllı telefon satın almakla ilgilenmeyen tüketicilerin %30'unun dayanıklılığın katlanabilir bir akıllı telefon düşünmemesi için bir itici güç olduğunu bulduğunu belirten yakın tarihli bir Circana anketini hatırladı.

"İki yıl önce bu rakam yüzde 40'tı" diye gözlemledi. "Samsung, form faktörünü iyileştirerek çok daha dayanıklı hale getirme konusunda gerçekten iyi bir iş çıkardı, ancak aynı zamanda, cihaza servis verilmesi söz konusu olduğunda tüketicilere gönül rahatlığı sağladı."
Katlanabilir ürünler niş bir ürün olmaya devam ederken, akıllı telefon pazarında parlak bir nokta. Popal, "Akıllı telefon endüstrisi, art arda çeyrekten çeyreğe düşüş yaşıyor" dedi. “2022'de pazarda %12'lik, 2023'ün ilk çeyreğinde ise %15'lik bir düşüş gördük. Bununla birlikte, küçük bir tabandan gelmesine rağmen katlanabilir segmentin hızlı bir şekilde büyüdüğünü gördük."

"Üç yıl önce, pek çok insan katlanabilirlerin gerçek bir trend mi yoksa moda mı olacağını sorguladı, bu harika bir şey ama 3D TV'ler gibi yok olacak," diye devam etti. "Yaklaşık geçen yıl boyunca yeni ürünlerde gördüklerimize ve 2022'de %100'lük bir büyüme elde etmemize bakılırsa, katlanabilir ürünler bir umut ışığı oldu."

Popal, teknolojinin daha gidecek çok yolu olduğunu kabul ediyor, ancak form faktörünün burada kalacağına inanıyor.

"Tüketiciler bundan hoşlanıyor" dedi ve "yazılım bu yeni donanıma yetiştiğinde, daha popüler hale geldiğini göreceğiz."

Pazarda Apple olmadan, IDC'nin akıllı telefon pazarının %3,5'inin - 50 milyon adet - 2027 yılına kadar katlanabilir olacağını beklediğini belirtti. "Apple önümüzdeki beş yıl içinde herhangi bir noktada segmente girerse, bu sayı kesinlikle havaya uçacak.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum