Reklam
Reklam
S-400 MESELESİ
Yunus Çoban

Yunus Çoban

S-400 MESELESİ

21 Temmuz 2019 - 13:46

Ankara'nın siyaset hamlesini anlamak gerekir. Gündem değişikliğini takip etmekte zorlandığımız bugünlerde bir süre önce olan olayları hemen unutur hale geldik. Rusya'nın yeni sistem savunma füzesi ile ABD'nın patroitleri arasında nasıl kaldık ve S-400 kararı nasıl alındı acaba?
Dün havalara girdiğimiz siyaseten rest gibi görünen Rus uçağının düşürülmesi ve iki pilotunun ölümü belki de çoktan unutuldu. Rusya ile S-400 anlaşması yapmak zorunda mı kaldık acaba? ABD' nın baskın taraf olduğu müttefiklik olayını da iyi anlamak gerekir. Dediğim dedik çaldığım düdük meselesini iyi oynayan ABD, Ülkemizi çantada keklik görmeye devam ederse neticelerini illaki bir gün görecektir. Düşürülen Rus uçağı ve öldürülen büyükelçi, ülkemizi zor durumda bırakmak isteyenlerin bir oyunuydu. Bizi iki büyük devlet arasında sıkıştırmak istediler. Her ne sebeple olursa olsun vatan mevzu bahis olduğunda yapılan işler ile oynanan oyunlar karşısında iyi hamleler yapıldığını düşünüyorum. Belki bu gelişmeler ABD ile daha mesafeli olmayı gerektirecek hata ve hatta ileride bağımlılığımızdan kurtulup tam manasıyla yol alacağımızın sinyalleri olabilir. Devletlerarası konjektör gereği milli menfaatlerimizi ön planda tutmak tabi ki Ankara’nın asli görevidir. Son dönemlerde dış ilişkiler bakımından en gurur verici hamle S400 hamlesi denilebilir. ABD’den gelen açıklamaları takmayıp yoluna devam eden bir Türkiye özlenen Türkiye’dir. Savunma ihtiyaçlarını başka şekilde karşılayabileceğini gösterip diğer yandan da milli üretime yatırım yapmakla akıllı davranmış olacak daha güvenli ve karlı olacaktır. Özetle S400 alarak stratejik konumumuzdan kaynaklanan avantajımızın önemini bir kez daha bütün dünyaya göstermiş olduk. ABD ile yaşanan karşılıklı restleşmeler altında Akdeniz de suları ısıtmaya çalışan Yunanistan’a, pusuda bekleyen İsrail’e bayrak düştüğü yerden kalkıyor, biz daha ölmedik haddinizi bilin denmiştir.
Dileğimiz ve ümidimiz biran önce komşularla kendi menfaatlerimiz doğrultusunda barış içerisinde yaşayabilmek için her yönden güçlenmektir.  Her ne sebeple olursa olsun mevzu vatan olduğunda milletçe tek vücut olmak gerekir. Rabbim bu aziz millete bir daha savaş vermesin. Cennet vatanımızı kan emici taraflardan ve devletlerden korusun.
Yunus ÇOBAN
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Rahime sari
    4 yıl önce
    Bu konu çok karisik sayin hocam siz bize egitimle ilgili degerlendirmelerde bulunun biz egutimde iyi bir seviyeye gelirsek ne s 400 e ne patriota ihtiyacimiz kalir
  • Recep ersoy
    4 yıl önce
    Sayın hocam çok önemli noktalara değinmişsin ama yinede Allah devletimize zeval vermesin hersein hayirlisi olsun